Dziś dzień swetra bożonarodzeniowego?
To może trochę z wyprzedzeniem?
Dwaj złodzieje po włamaniu do dużego sklepu odzieżowego sortują garderobę, odkładając do dużych toreb wszystko co, stanowi większą wartość. Nagle jeden ze złodziei pokazuje drugiemu kolorowy sweter.
-Spójrz! Kosztuje 590zł! Przecież to rozbój w biały dzień!
-Racja, to zwykłe złodziejstwo.
-Kochanie, co byś powiedział, gdybyśmy wzięli ślub w samo Boże Narodzenie? - pyta dziewczyna swojego chłopaka.
-Rybko moja, daj spokój! Po co mamy psuć sobie Święta?
Po długich namowach, prośbach i groźbach mąż wreszcie kupił swojej żonie na Gwiazdkę piękne futro. Ona gładzi je zachwycona i mówi:
-Żal mi tylko tego biednego stworzenia, które dla mojej przyjemności zostało obdarte ze skóry.
-Dziękuję kochanie, że pomyślałaś wreszcie o mnie. - wzdycha mąż.
Starszy pan dzwoni z Phoenix do swojego syna w NY i mówi:
-John, przykro mi, jeśli zepsuję Ci dzień, ale muszę Ci coś powiedzieć. Twoja matka i ja postanowiliśmy się rozwieść. Doszliśmy wspólnie do wniosku, że czterdzieści pięć lat to wystarczająca ilość czasu i nie ma co się więcej ze sobą męczyć.
-Ale tato! Co Ty opowiadasz!?
-No niestety, ale już nawet patrzeć na siebie nie możemy, a zresztą nie chce mi się nawet o tym gadać, więc może Ty zadzwoń do swojej siostry, do Chicago i jej o tym powiedz. - stwierdził ojciec i odłożył słuchawkę.
Syn cały przejęty dzwoni szybko do siostry:
-Mary, nasi starzy chcą się rozwieść!
-Co? O nie, nie pozwolę na to! Dzwonię do nich. - kończy rozmowę i dzwoni do Phoenix.
Odbiera jej ojciec, ale Mary nie dopuszcza go do głosu tylko woła:
-Tato! Nie możecie się rozwieść! Nie róbcie nic, dopóki mnie tam nie ma. Zaraz dzwonię do Johna i jutro u was jesteśmy. Wszystko wspólnie sobie wyjaśnimy i na pewno będzie dobrze. Tylko nic nie róbcie bez nas! - po czym się rozłącza.
Ojciec odkłada słuchawkę, odwraca się do swojej żony i mówi:
-Zrobione, będą na Wigilii, tylko co wymyślimy na Wielkanoc?
Jasiu pierwszego dnia przychodzi do szopki i zabiera figurkę Józefa. Drugiego dnia zabiera figurkę Marii. Trzeciego dnia zostawia karteczkę z napisem: ”Jak na następny rok znowu nie dostanę rowerka, to nie zobaczysz więcej rodziców”.
Dziś oglądałem telewizję, gdy wyświetliło się ogłoszenie jakiejś fundacji.
Czy biedne chińskie dzieci w ogóle wiedzą, że zbliżają się święta? - takie było hasło.
Jak mogłyby nie wiedzieć? W końcu zrobiły większość prezentów pod choinkę.
Dwie blondynki jadą do lasu po choinkę. Po kilku godzinach błąkania się po świerkowym zagajniku, jedna mówi do drugiej:
-Wiesz co? Bierzmy pierwszą lepszą, nawet bez bombek i wracajmy do domu!
Znajomi poprosili Kowalskiego, aby, tak jak rok wcześniej, przebrał się za Mikołaja i rozdał ich dzieciom prezenty. Żona nie jest zachwycona tą propozycją i mówi:
–Zanim dasz im prezenty, zapytaj wcześniej, czy są zdrowe. W ubiegłym roku zaraziłeś się ospą, szkarlatyną i świnką.
Wigilia. Stół zastawiony “jadłem wszelakim”, rodzice śpiewają kolędy, choinka pięknie świeci lampeczkami, a dziecko jak to dziecko czeka na prezenty. W końcu dzwonek do drzwi.
-To Święty Mikołaj - radośnie krzyczy mały chłopczyk - Prezenty przyniósł.
Rzuca się do drzwi, otwiera i…
Do mieszkania rzeczywiście wtoczył się Św. Mikołaj, tylko tak narąbany, że ledwo mógł na nogach ustać. Walnął się na kanapę i powiódł mętnym wzrokiem po biesiadnikach. Chłopczyk jednak nie zrażony tą sytuacją podbiegł do nie-go, szarpnął go za rękę i powiedział:
-Ja chcę taki duży, czerwony samochód strażacki z syreną.
-Proszszę cieebie kuuurna barcco - odparł Św. Mikołaj, i podpalił mieszkanie.
IKEA.
Choinka składana:
-Szkielet - 1 szt,
-Gałązki - 46 szt,
-Igły - 13543 szt,
-Klej montażowy - 3 litry.
10 polubień
Dzwoni podpity gościu do masarni, odbiera kobieta;
– łopatkę wieprzową pani ma?
– Tak, proszę pana, mam…
– A wołowe żeberka?
– Tak.
– A świński ryj?
– Oczywiście, że tak.
4 polubienia
od poczatku az po “blondynki”,wyborne!!!
A glosuje na"zrobione,beda na Wigilii"
3 polubienia
To tak jak ja!
1 polubienie
Tu powinien byc cd:
– to musi pani dziwacznie wyglądać!
1 polubienie
To dla mniej …, tego…, domyślnych.
2 polubienia