Dziś dzień psa?
Od jakich zwierząt pochodzą psy? - pyta Kasia Jasia.
-Od wilków!
-Wilczury, to rozumiem. Ale dogi i jamniki też pochodzą od wilków?
-Nie… Dogi pochodzą od cielaków, a jamniki od dżdżownic!
Dwa jamniki zaglądają do dyskoteki. Przez chwilę przyglą-dają się tańczącemu tłumowi, wreszcie jeden z nich oświadcza:
- Gdybym to ja się tak zachowywał, mój pan zaraz by mnie wykąpał w szamponie przeciw pchłom!
Po podwórku biegają trzy psy: mops, buldog i pekińczyk. Na balkonie siedzi jamnik. Mówią więc do niego:
- Te, jamnik - chodź z nami pobiegać.
Jamnik na to:
- Nie mogę… Moi państwo wyszli i mnie zamknęli…
- No to skacz!!!
Jamnik:
- Tak, żebym miał taką mordę jak wy?!?!
Rozmawiają dwaj sąsiedzi:
- Pana pies ugryzł wczoraj moją teściową.
- Niezmiernie mi przykro… co mogę dla pana zrobić?
- Błagam pana, niech mi go pan sprzeda!!!
Na bramie przed domem wisiała tabliczka Uwaga zły pies! W nocy ktoś dopisał: ale bez zębów. Rano pies się budzi, patrzy na tabliczkę i ze złością mówi:
- Jak dolwe tego dlania, to go chyba zamamlam na śmielć!
Kowalskim zaginął kot, więc napisali ogłoszenie. Po tygo-dniu przychodzi sąsiadka z psem.
- Oto pański kot.
- Ale to jest pies!
- Kot jest w środku…
Nowak wyszedł na spacer z pitbulem. Pies wyrwał się, przeskoczył przez płot i zagryzł królika. Mężczyzna chcąc załagodzić sytuację dał właścicielowi 200 zł.
- Aleś pan frajer - stwierdził przechodzień - za połowę tej ceny zeznałbym, że to królik zaczął…
Spotyka się dwóch myśliwych:
- Wiesz, mam bardzo dziwnego spaniela. Zawsze, gdy nie trafię to kładzie się na grzbiecie i ryczy ze śmiechu.
- A co robi jak trafisz?
- Tego jeszcze nie wiem - mam go dopiero trzy lata.
Lekarz do pacjenta:
- Co za pies tak pana pogryzł?
- Mój własny!
- A jak do tego doszło?
- Wróciłem do domu trzeźwy i mój doberman mnie nie po-znał.
Siedzi policjant w parku i płacze, przechodzień pyta jak może pomóc:
- Proszę pana co się stało?
- Pies mi się zgubił.
- Niech się pan nie martwi, to mądry pies, na pewno znajdzie drogę do komisariatu.
- On tak, ale ja?
10 polubień
Skoro dziś dzień PSA, to przypominam, że warto sobie (szczególnie panowie po 40) te badanie od czasu do czasu wykonać.
6 polubień
I znow mnie powalilo…
1 polubienie