NavRocky znaczy się?
No to sie zaczyna…
Widziałem tego Nawrockiego na żywo. To było w 2002 lub 2003 w Trójmieście.
Byłem wtedy z młodziczkami w piłce ręcznej na jakimś turnieju w Gdyni i tam odbywały się strefowe mistrzostwa Polski juniorów, miałem wtedy możliwość obejrzeć finały i wagę ciężką wygrał Nawrocki. W sumie musiał wygrać jedną walkę by do tego finału się dostać. Sama walka była taka sobie. Przy okazji dowiedziałem się od ludzi ze środowiska, że ten młody chłopak ma dobre kontakty z lokalnym półświatkiem przestępczym i ktoś z tego półświatka opłaca jego występy. On miał wtedy 18 albo 19 lat i w następnym etapie eliminacji do mistrzostw przegrał przed czasem. Tego dowiedziałem się nieco później.
W życiu bym nie przypuszczał, że on zostanie kandydatem na prezydenta.
Sorki kolego @collins02 za zboczenie. Trochę się zagapiłem.
To ten sam czy żarty jakieś…
Ten sam, jak sądzę,
kolega @birbant ma dobra pamięć.
A znając życie? Niektorych faktów z zyciorysu nie usuniesz, mozna je najwyżej “podrasowac” . Stad usmialam sie z tego NawRocky.
Jakiś pr-owiec odwala kawał roboty bo ten facet na większości zdjęć nie wygląda na,circa,mój wiek…
Jak dobrze znalazlam to on ma 41 lat?
Wg.@Birbanta,w1992 roku,miał mieć 19 lat.No to siła rzeczy, dzisiaj musi być po 50-tce.
Za poziom takiej dyscypliny jak hokej czy łyżwiarstwo w ogóle odpowiada w 80% infrastruktura. Ile jest u nas sztucznych lodowisk? Kilkanaście w skali całego 35-milionowego kraju. W stolicy jest JEDNO kryte lodowisko, które dzielą miedzy siebie hokeiści, łyżwiarze figurowi i rekreacyjni. Więc jakie są szanse na odpowiednią ilość treningów, szkolenia, itp? Podobnie jest w łyżwiarstwie szybkim i figurowym. Bez rozbudowy sieci lodowisk nie ma szans na sukcesy w dyscyplinach łyżwiarskich.
Dokładnie ten sam. Jak zobaczyłem jego twarz i na dodatek, że boksował, to najpierw oniemiałem, potem szukałem w googlach i znalazłem. I jeszcze nie wierzyłem. Więc wczoraj wieczorem zadzwoniłem do Polski, do najpewniejszego źródła informacji i teraz mam 100% pewności. I dopiero po tym, napisałem to tutaj.
Pomyliłem się chodziło mi o 2002 - 2003. I zaraz to poprawię.
Nawrocki ma lekko ponad 40
Te sukcesy kiedyś były i to przy jeszcze gorszej bazie.Jest wielki postęp w panczenach bo jest tor i czasy Erwiny Ryś -Ferens,mam nadzieję,minęły bezpowrotnie.Jednak samą bazą niczego nigdy nie wygrasz.Ba! Jeśli dalej będziemy brodzić w goovnie współczesnego hedonizmu,będą to wyrzucone pieniądze.I jak już wspomniałem wyżej,lodowisk jest ok.10 razy więcej niż zawodników z jazdy figurowej na lodzie…
Każdy hokejowy klub ma swoją bazę.Inaczej by nie istniał.I z tej bazy może korzystać każdy łyżwiarz.No chyba że nie może bo mamy polskie piekło…
No chyba że tak…
Przy wczorajszej rozmowie telefonicznej też popełniłem ten błąd i zostałem poprawiony. Ale pisząc dziś komentarz, nie wiedzieć czemu, powtórzyłem go, nie zdając sobie z tego sprawy.
Tzn, wiem czemu, skleroza postępuje, kuźwa, panie.
Powiedzmy ok. 50.
No to nie wiem?
Starszego brata ma?
No to sprawa wyjasniona…
Wracamy do podstawowego problemu? Czyli dlaczego, do cholery, nasi zapomnieli grac w hokeja? Nie tylko zawodnicy ale i kibice uciekli?
W Łodzi to nawet nie wiem, bo takie pelnowymiarowe bylo w Hali Sportowej, a te nowe? Slizgawki miejskie chyba?
A doczytalam się.
Sa dwa lodowiska spelniajace parametry. Ale kluby sportowe moga z nich korzystać na zasadach komercyjnych, nie są wspoludzialowcami. Godzinka rekreacji w tłoku dla szaraczka 20 zł/h bylo.
Ten sam. Nawet koledzy z PIS o tym mówią.
W Łodzi ŁKS był kiedyś mocny.Grał tam Krzysztof Białynicki,jeden z najlepszych hokeistów w Polsce,w całej historii.Szkoda bo trafił na mizerne czasy…