Na jakim koncercie ostatnio byliscie?

Na jakim koncercie ostatnio byliscie? Macie plany na kolejne?

Kameralny koncert Pauliny Mikuły (pewnie nie znacie).

Ale już za dwa tygodnie wybieram się na koncert polskiej supergrupy Riverside, a za dwa tygodnie Ray Wilson - były wokalista Genesis (notabene mieszkający w Poznaniu)
No i w sierpniu tradycyjnie Pol’and’Rock

Ladna dziewczyna

Nie przepadam za koncertami.
Ale ostatnio na wystepie lokalnych szarpidrutow z ambicjami. Z okazji letniej fiesty patronki mojej wsi…
Matki Boskiej Morskiej Dziewicy od objawienia na gorze Karmel. Czyli Santa María del Mar, la Virgen del Carmen.
W lipcu ubieglego roku.

Śpiewa tez ładnie - to był jej debiut na scenie. Głównie prowadzi kanał na YT Mówiąc Inaczej - pogadanki językowe.

Czyli zdolna bestia

Na jazzowych.
Laboratorium oraz jubileuszowym,String Connection,Krzesimira Dębskiego.
Na Harrym Stylesie oraz na Only The Poets [z córką].
Natomiast w planie PRZEDE WSZYSTKIM,listopadowy,zapowiadający sie niesamowicie,koncert londyński Soft Machine i Colosseum.Dwie legendy przełomu lat 60/70,oczywiście nie do końca w oryginalnych składach ale głównie w retrospektywnym repertuarze!

Na Kult

ostatnio “zaciągnięto” mnie na koncert Hyżego

Ostatni koncert Tiken Jah Fakoly a następny za 2 tygodnie The Congos i Gladiators…

Colosseum będzie też w Polsce na Summer Fog Festival w Katowicach (lipiec)

W lipcu jestem uziemiony… :face_with_raised_eyebrow:

Pod koniec pazdziernika bylam na koncercie Paula McCartney’a. Pod koniec czerwca idę na Marlona Williamsa. Jak sie mieszka na wsi to kazde takie wyjscie to wielka 2-dniowa wyprawa z noclegiem…

I jak się sir.Paul trzyma?

A bardzo dobrze :slight_smile: chociaz jego koncert kilka lat temu bardziej mi sie podobal, ale to mogla byc kwestia towarzystwa z ktorym bylam :grin:

A ja żałuję, że nie wybrałem sie na jego koncert w Warszawie na Narodowym kilka lat temu. Pluje sobie w brodę! :frowning:

Naprawde warto… moze jeszcze bedzie okazja. Niesamowita energia jak na jego wiek.
W pazdzierniku w Polsce beda tez 2 koncerty Nicka Cave’a, jego też zdecydowanie warto zobaczyć! Zastanawiam sie nawet czy nie dopasowac swojej wizyty w Polsce pod to, zeby moc zabrac rodzicow :slight_smile:

https://youtu.be/kf_zVzvYWuw?si=56jG462KPBNGsQ40

Planuję się wybrać na Cave’a w Łodzi, a ostatnio byłam na Bajm z mamą emerytką. Dla siebie, to mój ukochany DM, też w Łodzi.
Żałuję, że przegapiłam Bjork w Krakowie
A czego bym sobie życzyła?
Radiohead
Wszyscy inni moi idole w większości nie żyją. Od tego największego i najważniejszego- Davida Bowie, po Amy Winehouse

Super zagrali na 600leciu Łodzi

Cave’a widzialam jakieś 4 razy i chętnie wybralabym sie znowu :blush: Radiohead tez widzialam, ale nie jestem fanką, nie znam ich piosenek, wiec mi się nie podobalo :laughing: