Albo kanapka nie z tej strony posmarowana…
Domyśliłem się, że to skopiowałeś i wkleiłeś.
Ja bym dał rzekę wspak z przodu a za zupą coś angielskiego i na koniec myśliwca, I już by koło rebusa było.
Na koniec to by sie łona dało …
Przynajmniej by wtedy bylo interesujaco …
Za kodem flagowem? .
Nie wiem dlaczego pokazują taką modę-może to tylko BUNT?
Bo przecież na ulicy raczej kogoś tak ubranego nie spotkasz…
Może potknęła się o małego palca u stopy a spadając walnęła o balustradę… kilka razy.
Ty to masz poczucie humoru, a ja spac nie mogę…
Mialam w PWSM koleżankę, która chwalila się tym, że dostała w mordę i ma siniaki… Czy to może byc sado maso???
Nawet JA zrozumiałam!
elsie, dla Ciebie, byś usnęła mogę się na 5 minut zrobić nieco poważniejszy …
Zdążysz?
A czy ja cokolwiek innego twierdze?
Chociaz jakbys sie w stroju jaskiniowca, czyli owiniety w futra i skory i do tego kiepsko wyprawone? Ekooszolomy moglyby zlinczowac i zadna maczuga by nie pomogla
no, nie wiem…
Sorry, ale mem idiotyczny. Zresztą, tak jak napisali inni, bywały już gorsze mody męskie.
Kolejny przykład (barok). Jakoś nie przypominam sobie, by ktoś, kiedyś określał to mianem niemęskiego. A dodajmy, że barok uchodził w kulturze za okres konserwatywny.
Przeciez to modowa podpucha…
Z zapodanych obrazków przez @okonek to ten wyższy, to jest druga połowa wielu XVII, a ten niżej, to wiek XV.
Stroj co prawda zawsze byl symbolem statusu spolecznego, ba wielkie dwory tworzyły swoje style, kopiowane dalej lub nie (moda wszak kaprysna), ale zawsze zarowno mezczyzni jak i kobiety kolorow, pozlotek i blyskotek sobie nie zalowali. Dopiero tak gdzies w XIX wieku sie panow wbilo w pingwinie ubranka. Nie liczac wczesniej osobnikow obu plci powiazanych z roznistymi ruchami religijno-spolecznymi, zakladajacymi szarobury stroj i urawnilowke (Mao nie byl pierwszy).
W ogole moda to ciekawy temat, bo historia tego to polaczenie wszystkiego religii, ekonomii, wojen, techniki a nawet poczucia estetyki poszczegolnych pokolen.
Mi tam sie podoba, ze ulica w przeciwienstwie do takiej ze zdjec z lat 50-60 ubieglego wieku zrobila sie fantazyjna i kolorowa.