Na popołudnie

11 polubień

Grunt to wspólny cel :rofl:

ktoś jeszcze w 2022 wierzy, że PIS różni się od PO. Oni nawet tak samo się straszą.

A pamiętasz jakieś międzynarodowe afery za PO? Pamiętasz niewykonywanie wyroków sądów? Pamiętasz jakieś aresztowania przeciwników politycznych o 6 rano, których potem sąd kazał wypuścić? Pamiętasz ciepłą wodę w kranie? Bo niedługo i jej może nie być!
Symetryści as dla mnie głupsi od PiSu bo niczego nie kumają.

4 polubienia

chcesz licytować kto gorzej robi?
To PISowcy tak postępują, jak powiesz im:

• PIS źle rządzi
    to odpowiedzą:
  • co źle! A ZA PEŁO JAK BYŁO!

PIS i PO mają taką samą wizję państwa:

• więcej kontroli
  • więcej urzedników
  • więcej/wyżse podatki
  • poddaństwo wobec UE i USA
  • komplikowanie prawa
  • przekupywanie ludzi socjalem
  • zadłużanie państwa

tak były takie sytuacje, babka poroniła, bo policja wtargnęła sobie niesłusznie. Wybacz zapomniałem nazwisko, głośna sprawa była. To nie był ten ekonomista taki, popularyzator słowa Leming?

Nie wiesz o czym piszesz biedny człowieku.

• Więcej kontroli? A przykłady? PiS cały czas centralizuje państwo i kontroluje praktycznie wszystkie instytucje.
  • Więcej urzędników? Ha ha, Pisowski rząd pobił rekord w liczbie ministrów i wiceministrów - jest ich juz ponad 100! Za PO było kilkudziesięciu. Dalej - budżet KPRM za PO był (UWAGA UWAGA, to nie żart) SIEDEM RAZY NIŻSZY!
  • Które podatki obniżył PiS? Może VAT? Wprowadzono po cichu kilkadziesiąt różnych danin, parpapodatków, tu kilka złotych, tam kilkadziesiąt, co sprawiło, że statystyczny Polak poza oficjalnym systemem podatkowym płaci kilkaset zł rocznie.
  • Komplikowanie prawa? Ha ha - choćby ustawy o sądach - były przez PiS kilkanaście razy poprawiane. Albo Polski Ład - koszmarny sen ksiegowych i podatkowców, nikt nie wie o co chodzi, nawet rząd juz nie używa tej skompromitowanej nazwy, itd, itp.
  • Przekupywanie ludzi socjalem - nie, no tutaj to odleciałeś. PO rozdawało pieniądze za nic???
  • Zadłużanie państwa - no tak, porównujesz Dawida z Goliatem. Prawdziwego zadłużenia państwa nie zna dziś nikt, bo PiS wyprowadziło miliardy z budżetu tworząc różne fundusze, których nikt nie kontroluje.
    Potwierdziłęś moją tezę - symetryści sa głupsi od moherowych wyborców PiSu.
4 polubienia

Ciekawe, bo niedawno to gdzieś w necie widziałam, tylko nazwiska i zdjęcia były odwrotnie umieszczone.
Oni sobie krzywdy nie zrobią.

1 polubienie

skończyłem czytać na 1 zdaniu.

BO prawda boli, nie?

5 polubień

za wyzywanie mnie za chwilę trafisz na czarną listę

1 polubienie

Juz sie boję! :slight_smile:

5 polubień

Widziałem też wersję: … więc włącz telewizor, gdy będziesz siedział.

Sadząc po tym co tu dedix tworzy, on, naprawdę nie zdaje sobie sprawy z tego, co pisze, powtarzając bezmyślnie liderów konfederastów. A ci niech jak najdalej od rządów będą dla dobra Polski i ludzi.
Dedix, ten wielbiciel fiutina już połowę ma wśród ignorowanych, uważając prawdę o sobie za obrażanie.

6 polubień

Jak kogoś dydex weźmie na czarnom liste to ten ktoś bedzie mnial przerombane… Lepi się bać

5 polubień

Ja już tam jestem, jako pierwszy. :stuck_out_tongue:

5 polubień

Jesteś Tam? I kolega @Bingola też?
@benasek chodź też idziemy na tę czarną listę. Sami chodźmy! Dołączmy do innych :smiley:

5 polubień

Jestem tam i zapraszam. Doborowe towarzycho będzie. :grinning: :+1:

5 polubień

Dziękuję.
Bez za proszenia też byśmy przyszli.
Teraz to się na czarnej liście aż zaroi od zagadek :smiley:

3 polubienia

O ile dobrze pamiętam, to byłem tam pierwszy… :grin:

4 polubienia

To Wy tam wszyscy jesteście a mnie samą zostawiliście?
Nie ma tak dobrze!
Idę do Was! :stuck_out_tongue_winking_eye: :wink:

2 polubienia