Na przykładzie podejścia Polaków do rozwiązania kontraktu z Sousą widać,

jaką wredną i podatną na manipulacje nacją często jesteśmy. Bo skoro Sousie pasuje rozwiązanie kontraktu, a my mamy wystarczająco kandydatów na jego miejsce, to po co mu uprzykrzać przyszłość, i pokazywać światu, jakim wrednym i diabelskim narodem są ci Polacy, w tym po wywiadach dezertera Czeczko w tv białoruskiej?

Przecież ewidentnie chodzi tylko o to, aby PZPN wydarł od Sousy ile się da dla działaczy piłkarskich.

Umowy są po to, by ich przestrzegać, a nie po to, by każda ze stron robiła, co jej aktualnie pasuje :wink:

Chodzi o zasady i przyzwoitość.

Ci działacze z Bońkiem, zerwali wszelkie umowy z dobrym Nawałką i zatrudnili Sousę za nieporównanie większą kasę, kolego Farang.

Nawałka może wrócić.

Może wrócić, ale smród po wrednych Polakach zostanie. Bo przecież przyjemniej i mądrzej jest rozstawać się w przyjaźni, a nie, żeby Polaków wszędzie nienawidzili.

Nie zerwali. Umowa Nawałki obowiązywała na czas mundialu w Rosji i z tej umowy się wywiazano.

Nie było żadnego uzasadnienia do zerwania (wypowiedzenia) kontraktu z Nawałką. To było powszechnie odebrane jako cios poniżej pasa.

Nadal nie rozumiesz. Umowa Nawalki wygasła wraz z zakończeniem Mundialu.

Mam ciekawsze tematy, niż wykazywać Ci ignorancję.

Przytaczanie faktów nazywasz ignorancją? No trudno

Spoko, harmonika nikt tu już od dawna poważnie nie traktuje, za wyjątkiem jednej osoby. Tą osobą jest sam harmonik.

Jest wiele przykładów, jak odebrano w środowisku zerwanie umowy z Nawałką. Sięgnij choćby po wypowiedzi Janka Tomaszewskiego.

Umowa nie została zerwana, tylko wygasła. Oczywiście możemy pisać nieprawdę, że ją zerwano, jak wolisz. Pytanie tylko, po co :slight_smile:

Nie zależy mi, aby takie zero świadomościowe traktowało mnie poważnie.

Bo ciebie nikt tu nie traktuje poważnie.

No i ciesz się tym, bo mnie nie zależy, aby takie zera pokroju ciebie, traktowały mnie poważnie.

I znów na powiedzianą ci prawdę odpowiadasz wrodzonym grubiaństwem, które zastępuje ci inteligencję.

A te dwa punkty co ci kolega @benasek zapodał udało się tobie wreszcie połączyć, czy za trudne?

Boniek juz nie raz zrobil z geby cholewę, a pastwic sie nad Sousą
Mniej lub wiecej wrobil sie w g* w koncu dorosly jest

Ja od czasu do czasu traktuje powaznie, bo skierowanie do sanatorium ? :rofl::rofl::rofl: