Obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Pianina.
Fortepianu zresztą też.
To 88. dzień roku, dokładnie tyle klawiszy liczy fortepian oraz tradycyjne pianino. Piano Day to święto obchodzone od 2015 roku dzięki inicjatywie światowej sławy niemieckiego pianisty i kompozytora Nilsa Frahma.
Klasyka to może @elsie?
Ja przypomnę cudowne dziecko trzech pedałów
Ladies and gentlemen - Liberace.
Dzień w sam raz na mycie okien.
Posiedzę jeszcze trochę przy kawie. Może mi przejdzie.
Nie broń się przed tym myciem aż tak bardzo. Od czasu do czasu jednak trzeba ulegać swoim słabościom, żeby życie nie było smutne. Jeśli aż tak bardzo kusi Cię to mycie okien, to już trudno. Umyj.
Tak, niech kolezanka @herytiera umyje. Na jutro zapowiadaja deszcz🤣
Presja rytualnego mycia okien jest ogromna.
Mam nadzieje, że wrodzone lenistwo chyba weźmie górę. Dużą rolę odegrają tu też rolety zasłaniające miłosiernie całe okno.
Jeżekli potrafisz się oprzeć chęci natychmiastowego pucowania szyb, to tym lepiej dla Ciebie. Będziesz mogła ciągle myśleć o tym, że ta przyjemność jeszcze przed Tobą i dzięki temu Twoje dni będą szczęśliwsze.
I po co mi było pisać o myciu okien. O ja niemądra!
Już zapomniałam o czym pisałaś. Zdaje się że o kawie? Smaczna jest?
Niestety już się kończy. Czas na podejmowanie bardziej radykalnych decyzji.
Gra szybko i dużo dźwięków. Publiczność będzie zachwycona.
A potem w wolnej chwili posadzi na klawiaturze dziecko w pampersie.
Liberace byl gejem. Na fortepianie stawial swiecznik.
A kariere zaczynal jako solista z orkiestra w Chicago.
Grał klasyke. Wypromowal go (na swoj sposob) Ignacy Paderewskiuki ukierukowujac jego talent ku estradzie.
I trafil w dziesiatke - zapotrzebowanie na tego typu występy w latach 30 i 40 bylo ogromne, a widowiskowosc jego występów zapewnila mu bycie pierwszym “rezydenten” Las Vegas. To ludzie przyjezdzali go obejrzec, nie on jezdzil z koncertami
Z czasem stal sie ikoną tego typu rozrywki, na dlugo przed Presleyem (co prawda inny sektor muzyczny, co kto lubi)
Klawisze to są w więzieniach
Ciekaw jestem, jak wielu ludzi nie odróżnia fortepianu od pianina
Myślę, że jednak odróżniają
od klawesynu czy innej nieduzej paskudy to moga nie odroznic, ale od fortepianu???
Jaki to as jest poduszkowy? Karo?
Dokładnie tak a laleczka winna?
To to od razu wiadomo, że dama pik.