A w koncowce upanstwowienie azyli dla zwierzat??
Gra pod publiczke, czyli ocieplamy wizerunek przezesa.
Biznes jaki stoi za ubojem rytualnym i futrzarstwem najpierw prezesa przerobi na mieso halal a skore na jakas czapeczke, bo na plaszcz za mało surowca.
Fundacje (prywatne) zajmujace sie opieka nad porzuconymi zwierzakami to sol w oku komunistycznie myslacego prezesa.
To teraz młode eko loszki będą głosować na pis
Ani mlode ani stare.
Projekt ustawy jest o kant tylka potluc.
Jesli tylko na takie “marzenia” prezesa stac to niech zajmie sie lepej ogladaniem rodeo po nocach.
W ustawie przemycony zostanie punkt o ścisłej ochronie Kaczek Dziwaczek.
I zniesieniu okresu ochronnego na odstrzal Kaczora Donalda…
Sam, w końcu, ma kota…
A nawet dwa koty.
Ja sie tylko zastanawiam co oprocz likwidacj prywatnych schronisk i fundacji animalistycznych chce przykryc ta ustawa?
Bo o konikach do Morskiego Oka, Sluzewcu, stadninie w Janowie i polowaniach ani widu, ani slychu…
Nie zastanawiaj sie, nie dojdziesz…
To moze doplynę?
Projekt obliczony na dużo zysków - przybędzie więcej nowych zwolenników PiS biznesmenów, ekologów którzy blokowali puszczę przed wycinką drzewa bo Kornik, i tym drzewem spieniężonym np. meble, trumny itd. można by pomniejszyć dziurę w budżecie, fermy zwierząt to zmyłka, większość już padła przez podatki, i brak rynku zbytu, źeżnie też mają problem zbytu towaru, a i zakup świeżego towaru jest utrudniony przez rolników, dużo mniej produkują na chandel, bo pośrednik na kasę pazerny. Przyjdzie u rolnika dzierżawić poletko łąki by mieć wyżywienie eko, pod okiem elektrycznego pastucha, bo tam mleczyk rośnie
Czlowiek pelen sprzecznosci.
Akurat ja to rozumiem.
Krolikow nie jadam ze wzgledow ideologicznych, a uboj rytualny uwazam za barbarzynstwo porownywalne z amerykanskimi rzezniami przemyslowymi.
Futerko mam sztuczne na zime.
Syty nigdy głodnego nie zrozumie
Temat wraca po latach
Na razie zwierzęta futerkowe, uboju rytualnego profilaktycznie nie ruszają.
Jak to wygląda w Europie?
A gdzie ten popyt na futra? Spada na łeb i na szyje. Mam futro z norek po mojej śp. mamie i nie mogę go nigdzie upłynnić, nawet kuśnierz nie chciał kupić na materiał do przeróbek.
Zgdza się. Mam podobny problem.
Nie ma to jak krotkowlose autentyczne poliestry…
Patrzylam na na aukcji online (catawiki) na 415 wystawionych ceny wywolawcze od 1 euro.
A futerka zacne, markowe.