Nagle Duda sie uaktywnił?

Poczuł sie nagle samodzielny?

1 polubienie

A co mu teraz PIS może? Jego kariera w polityce dobiega końca.

2 polubienia

Cala nadzieja w KK i hodowcach norek i lisow?

1 polubienie

Duda zbiera kapitał polityczny dla córci. Pamiętaj że kadencja prezydencka potrwa 2 lata dłużej niż parlamentarna więc haków jeszcze będzie miał multum.

W polskiej “kulturze” politycznej to corcia duzo nie zdziala. To nie Ameryka.

Ale wygodne korytko nie do pogardzenia.

Jakies tam korytko zlapie.
Jak nie w bufecie adwokackim, samorzadach to spolce skarbu panstwa.

Oj naiwna… :wink:

Ja wiem, ze to aktywnosc sterowana. Obie ustawy niewypaly, ale przeciez wicepremier a w cywilu prezes do bledu przyznac sir nie moze. Utrata twarzy nie wchodzi w rachube.

1 polubienie

Zorientowali się, że tracą głosy, wiec nawrotka.

3 polubienia

1 polubienie

Więc lepiej dla kaczynskiego scenariusz gdzie ponosi porażkę z Duda? No nie wiem

Tu nie chodzi o starcie prezesa z prezydentem
A o posprzatanie kuwety, tym razem po prezesie a nie kotach. Kaczynski z tymi ustawami wyrwal jak filip z konopii i teraz naciska na prezydenta, zeby jedno jak najszybciej opublikowac (calkowity zakaz aborcji) i drugie wycofac (5 dla zwierzat).
Oczywiscie cudzymi rekami czyli prezydenta.
Bo Duda w zasadzie przyszlosci nie ma, pomieszka sobie jeszcze w palacu i wypad na zielona trawke. Nie ma zaplecza pozwalajacego mu na zycie z bycia eksprezydentem jak Walesa czy Kwasniewski, a polwiejskiego zycia jak Komorowski nie wybierze. Zrobi wszystko, zeby gdzies sie zahaczyc. Nawet na odczytach po emigranckich parafiach, Macierewicz sie starzeje, miejsce bedzie wolne.

2 polubienia

Duda postawi się naczelnikowi? Grubo.
A co do wyroku TK - kobiety są już zmęczone. O to PiSowi chodziło. Jeśli znów wyjdą to Jarek wykona telefon do Bąkiewicza.

1 polubienie

zmeczeni sa juz wszyscy.
leki sie koncza, szpitale zatkane, lekarze nie przyjmuja.
gospodarka pada na twarz.

1 polubienie

Aha no tak…

Konus nakazał mu ratować poparcie dla PiSu. Jeden paluszek wciśnij w du…pę rolnikom, a drugi Konfederacji. Pacynka nawet nie udaje, że “jego” nowy kompromis aborcyjny zniknął, bo prezio boi się Rydzyka i Godek.

3 polubienia

Nie ma takiej opcji, by ten pajac zrobił coś z własnej inicjatywy. Ratują się, jak mogą. A mogą coraz mniej.

2 polubienia