- Nie
- Tak
- Trudno powiedzieć
- Odrębne zdania podaję osobno
0 głosujących
0 głosujących
W jaki sposób nagniatanie powoduje, że sa one słodsze?
tak samo jak od mieszania herbata robi sie slodsza…
Może w ten sposób dostają sygnał, że już są maksymalnie dojrzałe, więc powinny przekazać całą swą słodkość do miąższu owocu…
@harmonik sugerujesz że patologiczny i szujowaty człowiek wie lepiej od harmonijnego owocu kiedy ten jest dojrzały? Herezje piszesz!
Zastanów się nad sensem tego co napisałeś, @Bingola. Owoc nie potrzebuje nad tym deliberować, ale jeśli dostaje od człowieka sygnał, że zaraz ulegnie rozkładowi wskutek takiego naciskania, to przechodzi w stan maksymalnej, najsłodszej dojrzałości. Czy to tak trudno pojąć?
Trudno mi to pojąć bo może ten człowiek postrzega dojrzały owoc jako soczystego kurczaka, którego chce zamordować?
Na pewno tak nie postrzega słodkiego owocu, choć może go postrzegać jako żywe, boskie, harmonijne stworzenie, które dożyło swego czasu, i daje nam swój pyszny miąższ.
czarny jest ponoc najciemniejszym odcieniem bialego.
Cukier jest nieharmonijny dla wiewiórek. Nie jem.
No, truskawki i maliny…
Nic nie nagniatam, na paterze same dochodzą czy jak to tam jest w swiecie owoców.
Mnie czasem nagniatanie się zdarzało, ale to nie były konkretne owoce, choć w przenośni tak je nazywają. Co do słodyczy i smaku,nie ustępują tem prawdziwym. Ot, jaka ze mnie nieharmonijna szuja.