Musk i Trump poszli na noże, każdy ma coś na każdego.
Niebywały konflikt dwóch najbardziej wpływowych osób na tym świecie.
Polityka kontra ekonomia, czy to dobre określenie.
Teraz chłopaki się szantażują jak dzieciaki na podwórku.
Stanowiska uzyskane przez Muska w Nasa, możliwość utrudnień gospodarczych dla Elona, zabawy fundowane przez Epstaina, i różne przestępstwa, w których obecny prezydent brał tam udział, etc. etc
Nici z programu kosmicznego.
Czy Elon Musk będzie musiał wyemigrować z Ameryki, i gdzie? Do nas , tj. do Europy.
Czym to się w końcu skończy, którego wpływy okażą się większe.
To zobaczymy.
Trump ma jako imigrant staz siegajacy czasow dziadka, który jako nie do konca legalny imigrant do USA przybył ponad 100 lat temu. Wychowany nakombinacjach z nieruchomosciami i pokerze w mafijnych kasynacch
To znaczy on chyba inne rozrywki preferowal, nie karty w tychże ..
Majątek? Tak do końca nie wiadomo, bo nigdy go nie ujawnil. Ale pare przedsięwzięć udalo mu sie do ruiny doprowadzić, w tym kasymo (Musk juz traci), zamilowanie do bizantyjskiego przepychu i vzerwonych krawatów? Wplywy polityczne? Poularnosc na pstrym koniu jeździ…
Musk ma obywateltwo od niedawna, ma również RPA i Kanady.
Tak, ze w razie czego do Europy nie musi.
Ekscentryczny? Tak, i to wariat…Skuteczny? Nie da sie ukryc, ze pod tym wzgledem zdaje sie nie ma dla niego absurdalnych pomyslow, a nad kasyma przedklada upiora starszych pokoleń czyli gry komputerowe.
Co ich łączy? Despotyczni tatusiowie, brak empatii i swoisty konserwatyzm poglądów. Rasizm i wstet do wszystkiego innego niz to co rozumieja jako “cywilizacje bialego czlowieka”
Co moglo spowodować konflikt? Musk jako “prawa reka Trumpa” zaczal kombinowac do dojsiem do tajnych akt wszelkich mozliwych agencji. Ile z tego udalo mu sie zdobyc to zobaczymy w nastepnej odslonie.
Bo zdaje się duza czesc “starego porzadku” ma sporo za uszami. I zaczyna miec bezsenne noce.
Na razie na tapet poszla “lista Epsteina”.
Ale jak pojda ruch przewalki finansowe i podatkowe?
Bo zdaje się od dostępu do tego w tandemie zaczęło zgrzytać.
Tych bezdomnych to i od czasow protoplastow trampkowa rodzinka tez produkowala…
Tyle, że Musk to zrobil szybciej, mozna powiedziec efektywniej.
Ciekawe czy w tesli jest przeiwdziany hak holowniczy do przyczepy mieszkalnej?
Stal sie prawie monopolistą jesli chodzi o tzw. “postęp techniczny”
Współpracę z wojskiem i dostawę szaleńców z pomyskami czasem z piekla rodem?
To się podobalo, bo obaj sa pozbawieni jakichkolwiek skrupolow. Ale jak przyszlo do dzielenia zysków? Trump nie tylko Elonowi obiecywał.
No to zabawa sie skonczyla.
A pieniadze to podatnika i dodrukowane. Rządy swoich nie mają.
Co do sytuacji gospodarczej USA? Do zapasci jak prorokuja niektorzy to daleko, ale rozowo nie jest. To co bylo sila w XIX jest obciazeniem w XXI wieku.
Był taki Żyd w Łodzi, nazywał się Poznański – bogaty, że aż strach! I jak już miał wszystko: pałac, dywany, kryształy, służbę – to mu się zamarzyło, żeby podłogę w salonie wyłożyć złotymi rublami. Ale że na rublach twarz cara, to – jak przystało na porządnego obywatela – napisał do Petersburga z pytaniem, czy można. Car odpisał: „Można, można… ale na sztorc! Żeby mi po obliczu nie chodzili.”
Na co Poznański tylko westchnął i powiedział:
– No… tak bogaty to ja jeszcze nie jestem.
Wpływowych???
Może najgłośniejszych,zakrzykujących innych ale wpływowych chyba tylko na takich odbiorców na których wrażenie robi kasa,najwyrazniej nie zawsze istotne jak zdobyta.
Może zmieniłbym zdanie gdybym miał jakiś majątek i pozycję a dzień rozpoczynał od lektury notowań…
Ale ja zaczynam dzień od spokoju i śniadania,o którym już sie rozpisywałem.I na mnie żaden z tych panów,nie ma większego wpływu…
Bardziej i zajmuje,i irytuje niestety,nadchodzący rozbrat w szeregach tzw. koalicji w naszym kraju.
Tych dwóch ktoś tu nazwał dwoma idiotami…
To jak nazwać tę nieszczęsną koalicje której nawet porażka nie jednoczy…Nie wiem.Brak słów…I ochoty aby te słowa znalezć.