Narkotyki na wojnach ...

1 polubienie

Suchar :stuck_out_tongue_winking_eye: juz na tym forum przerabialiśmy temat .

1 polubienie

A gdzie jeśli można wiedzieć ? :upside_down_face::thinking:

1 polubienie

A kto szuka, ten znajdzie :wink:

1 polubienie

Tak bylo juz dawniej takze
W starozytnym Rzymie, a pewno i jeszcze wczesniej
Bo ludzie dobrowolnie i na trzezwo nie zabijaja sie i nie pozwalaja zabijac w imie jakiejs niezrozumialej idei albo w interesie wodzow i politykow

2 polubienia

No to co ze suchar
Powtarzaja sie i inne tematy mniej ciekawe

2 polubienia

A jak do tego dochodzi jeszcze brud, smród i głód to tylko się naćpać. :face_with_raised_eyebrow: Straszne to ale prawdziwe.

Siostra miała kolegę, który wrócił z Iraku jako zupełnie inny człowiek. Alkoholik na pewno, nie wiadomo czy coś więcej. Nie ma z nim już od dawna kontaktu.
To czasy współczesne i nie taka ta woja była jak druga światowa. Nie każdy z Iraku wracał z nałogami, ale na wojnę jaka by nie była nie każdy psychicznie się nadaje, a kiedyś brali jak leciało.

4 polubienia

o berserkerach tam cos mowi? bo nie chce mi sie tego sluchac…

2 polubienia

Nic a nic o bersekerach … Tzn. coś tam wspomina pod koniec odcinka o Wikingach, ale nic poza tym :confused: … Niestety …

@ata-ata przecież nikomu nie zabraniam prowadzić dyskusji.

1 polubienie

Ale krytykujesz zamiast podać linka do tematu … Ja tam nie znalazłem wcześniejszej dyskusji na ten temat …

Edit: Mimo że szukałem …

Chyba na starym Pytamy wspominałem o tym, o berserkerch tudzież się nieco wybrzuszyłem.

2 polubienia

Widzę, że @birbant coś tu pisze , może on pamięta i da namiary , wiem , że zaczęło się od wojny w Wietnamie , przez Niemcy aż doszliśmy do dawnej historii.

2 polubienia

Namiary na dawne Pytamy przepadły w czeluściach internetowych.

3 polubienia

raczej utopily sie w szamboterii.

2 polubienia

Tu już beblaliśmy o tym , na starym też. Pamiętam, bo sama zabrałam głos, interesowałam się wojną w Wietnamie itd , itd , doszło do wojsk niemieckich a Ty poleciłeś jeszcze dalej z tematem .

1 polubienie

Coś tam dukałem, ale dokładnie nie pamiętam. Prawdopodobnie wykręciłem się szybko z tematu. :innocent:

2 polubienia

Akurat ten temat jest bardzo aktualny i wspolczesnie,przerażająco ciekawy…
W Watford FC, za mojej kadencji gral chlopak ze Sierra Leone.Nazywal sie Ali Hassan Al Bangura.Jako ze nielegalny imigrant,grozila mu deportacja…
W akcie rozpaczy opowiadal co dzieje sie w jego kraju…
I jesli nie koloryzowal,a raczej nie musial,to nie ma takiej zbrodni ktorej nie popelniliby nastoletni,nacpani do oporu gówniarze,z kalachami w rekach…

3 polubienia

Dokładnie, tak.

1 polubienie

Na wojnie to, dla mnie, wszyscy sa przegrani. Co z tego, ze wroci do domu? To ludzkie strzepy…

1 polubienie