Następny zabłysnął intelektem?

Szedł taki kiedyś z zakupami?

Siatki w zęby i ręce do góry?

Z tego co zdążyłam zaobserwować! stopniowo sytuacja się normuje, przepisy są wystarczająco precyzyjne, żeby pieszy nie właził pod koła, a kierowca nie rozjeżdżał pieszych.

Brakuje za to przejść ze światłami na żądanie, wytresowania rowerzystów i użytkowników hulajnóg, że nie są panami jezdni i chodnika?
Analizy, czy aby na pewno “ścieżki rowerowe” spełniają swoją rolę?
Nic mnie tak nie oslabia jak ten mądrala.
No może ci, którzy uważają, ze wiary mozna nauczyc w szkole…

Nie znam intencji posła ale po pierwsze,to kierowca ma przede wszystkim,uwazać a nie ignorować pasy.
Co nie zmienia postaci rzeczy ze nie ma chyba dzisiaj większej plagi jak kompletni IDIOCI ze smartfonami na ulicy.A niektórzy jeżdżą jeszcze rowerem w trakcie rozmowy.Czyli kierownica w jednej ręce…Karałbym tak jak tylko w Azji potrafią!
Osiagnieto fantastyczny postęp i czasem aż mi się wierzyć nie chce w to co widzę.Samochody HAMUJA przed pasami!
Nie do pomyślenia,pare lat temu…

3 polubienia

Do wszystkiego trzeba dorosnąć.
Jakos w Łodzi tej plagi smartfonów za bardzo nie widziałam, gorzej jak pisalam z hulajnogami. Bo tych kurierow na rowerach to mi żal. Maja tak wysrubowane normy, że temu to powinno sie przyjrzeć. Ze względu na bezpieczeństwo wszystkich użytkowników pprzestrzeni publicznej

3 polubienia

Nie jest to głupie. Piesi jako ci słabsi powinni dbać o swoje bezpieczeństwo. Nie mogą być pewni za kierowcę. Warto też pamiętać o odblaskach.

3 polubienia

To nie jest jego pomysł, tylko to już działa chyba w Hiszpanii, Holandii i policja o tym pisała gdzieś na portalu na F. Zaczęło się od ślepego punktu a teraz ten pomyłs ewoluował na dzieci i poseł przenosi go na dorosłych.
Może to z lludźmi tak trzeba, żeby się nie pchali pod koła. Bo niekrtórzy sie pchają.

Tak, ale jak masz zajęte ręce? I nie zwalajmy wszystkiego na pieszych.
I na leśne zwierzeta co bezczelnie nie sygnalizują checi pokonania szosy?
Jakos w innych krajach mozna? A w Polsce trzeba az nie do końca przemyslanych interpelacji poselskich? Moze jeszcze zadekretować prawa czy lewa ręka?

1 polubienie

Chciał coś powiedzieć dla szumu…a piesi nasi są jak kamikadze. @okonek nasz jest nieświadom, co w ojczyźnie robiom piesi, żeby zejść z tego świata :frowning:

3 polubienia

Ostatnio troche w Polsce bylam…
Owszem tlum ciagle glupieje w godzinach szczytu.
I brakuje współpracy pomiedzy poszczególnymi użytkownikami, nie mowiac o analizie, gdzie te przejscia i swiatla są potrzebne.
Czasem sprawia to wrazenie jakby to złośliwie projektowal to ślepy dla kulawego i do tego daltonisty.
Ale ten brak koordynacji i jakiejs ogolnej wizji rozwoju (pisze tu o Łodzi) to nie tylko dotyczy komunikacji.
Choć to jest podstawą sprawnie dzialajacego miasta.

1 polubienie

2promile i pewnie ślepota starcza-machania by nie zauważyła
“Wesołe jest życie staruszka? Własną interpretację kultowej piosenki zaprezentowała 70-letnia seniorka z Kęt, która – będąc pod wpływem alkoholu – wpadła na wykroczeniu drogowym. Została zatrzymana.”

Wykroczenie? To ile wypiła? Piwo?
A nie kazdy senior to chodząca ślepota.
A co do młodych?

1 polubienie