Z tego co zdążyłam zaobserwować! stopniowo sytuacja się normuje, przepisy są wystarczająco precyzyjne, żeby pieszy nie właził pod koła, a kierowca nie rozjeżdżał pieszych.
Brakuje za to przejść ze światłami na żądanie, wytresowania rowerzystów i użytkowników hulajnóg, że nie są panami jezdni i chodnika?
Analizy, czy aby na pewno “ścieżki rowerowe” spełniają swoją rolę?
Nic mnie tak nie oslabia jak ten mądrala.
No może ci, którzy uważają, ze wiary mozna nauczyc w szkole…
Nie znam intencji posła ale po pierwsze,to kierowca ma przede wszystkim,uwazać a nie ignorować pasy.
Co nie zmienia postaci rzeczy ze nie ma chyba dzisiaj większej plagi jak kompletni IDIOCI ze smartfonami na ulicy.A niektórzy jeżdżą jeszcze rowerem w trakcie rozmowy.Czyli kierownica w jednej ręce…Karałbym tak jak tylko w Azji potrafią!
Osiagnieto fantastyczny postęp i czasem aż mi się wierzyć nie chce w to co widzę.Samochody HAMUJA przed pasami!
Nie do pomyślenia,pare lat temu…
Do wszystkiego trzeba dorosnąć.
Jakos w Łodzi tej plagi smartfonów za bardzo nie widziałam, gorzej jak pisalam z hulajnogami. Bo tych kurierow na rowerach to mi żal. Maja tak wysrubowane normy, że temu to powinno sie przyjrzeć. Ze względu na bezpieczeństwo wszystkich użytkowników pprzestrzeni publicznej
To nie jest jego pomysł, tylko to już działa chyba w Hiszpanii, Holandii i policja o tym pisała gdzieś na portalu na F. Zaczęło się od ślepego punktu a teraz ten pomyłs ewoluował na dzieci i poseł przenosi go na dorosłych.
Może to z lludźmi tak trzeba, żeby się nie pchali pod koła. Bo niekrtórzy sie pchają.
Tak, ale jak masz zajęte ręce? I nie zwalajmy wszystkiego na pieszych.
I na leśne zwierzeta co bezczelnie nie sygnalizują checi pokonania szosy?
Jakos w innych krajach mozna? A w Polsce trzeba az nie do końca przemyslanych interpelacji poselskich? Moze jeszcze zadekretować prawa czy lewa ręka?
Ostatnio troche w Polsce bylam…
Owszem tlum ciagle glupieje w godzinach szczytu.
I brakuje współpracy pomiedzy poszczególnymi użytkownikami, nie mowiac o analizie, gdzie te przejscia i swiatla są potrzebne.
Czasem sprawia to wrazenie jakby to złośliwie projektowal to ślepy dla kulawego i do tego daltonisty.
Ale ten brak koordynacji i jakiejs ogolnej wizji rozwoju (pisze tu o Łodzi) to nie tylko dotyczy komunikacji.
Choć to jest podstawą sprawnie dzialajacego miasta.
2promile i pewnie ślepota starcza-machania by nie zauważyła
“Wesołe jest życie staruszka? Własną interpretację kultowej piosenki zaprezentowała 70-letnia seniorka z Kęt, która – będąc pod wpływem alkoholu – wpadła na wykroczeniu drogowym. Została zatrzymana.”