Nastolatki na Istagramie

Ostatnio był artykuł pewnej psycholog że dzieci(sic!) boją się włączać kamerki na zdalnych zajęciach bo ktoś może opublikować ich wizerunek. Za to te same dzieci nie boją się publikować wizerunku na FB ista itp?
Zastanawia mnie płacz tzw Angeliny zombie… Cytat “To Photoshop i makijaż. Za każdym razem, gdy publikuję zdjęcie, maluję twarz w coraz bardziej zabawny sposób. To sposób na wyrażenie siebie, rodzaj sztuki.” Laska się wizualnie okalecza okaleczając psychicznie innych i ma pretensje że dostała 10 lat więzienia? Powinna dostać dożywocie w psychiatryku.

1 polubienie

Akurat zombiakowi to by sie przydal psychiatryk nie wiezienie.
Podobnie samej Angelinie, Stallonemu i jego mamie.
Widac cos sie nastolatkom w glowach poprzestawialo (wiem, ze nie wsxystkim) - coo? Jeszcze pokaza, ze sie ucze? A nie dobrowolnie robie z siebie malpe?

1 polubienie

Czego się nie robi dla followersów.

1 polubienie

Ta nastolatka została skazana, bo mieszka w kraju muzułmańskim. W krajach demokratycznych obowiązuje wolność słowa, choć oczywiście niekonicznie jest jej tyle, ile powinno.

2 polubienia

@anon18020312 Lata więzienia za “wyszopowane” zdjęcia twarzy upodabniające dziewczynę do zombie? Kiedy z krajach “bardziej lub mniej demokratycznych” lecą na żywo patostreamy i inne “ciekawostki” i większości to nie przeszkadza?

2 polubienia

A może jednak by to się skończyło? A lata więzienia? No jeśli tam takie jest prawo ja bronić jej nie będę. Przez fałszywie wykreowane chude modelki wiele dziewcząt zmarnowało zdrowie i życie. Przypomnę ci również że uczyniła ona z niszczenia umysłów młodszych koleżanek źródło dochodu.

1 polubienie

@anon18020312 Jeśli chodzi o dziewczynki i ich obsesję na punkcie wyglądu to zamknięcie jednej ZombiJolie nic nie da bo to cała nasza kultura jest dla tych nastolatek opresyjna (cały Internet, filmy, telewizja, prasa, reklamy, moda, cały marketing zdrowotno-dietetyczno-fitnessowy: który jednocześnie zachęca do jedzenia a potem do zrzucenia zbędnego balastu, kult piękna i młodości wspierany przez medycynę estetyczną). Zwróć uwagę, że anorektyczki i tak są bardziej akceptowane społecznie jako ofiary systemu niż na przykład bulimiczki, dziewczęta z nadwagą i otyłe.

1 polubienie

Oczywiście że nie, ale trzeba od czegoś zacząć. Chłopak który kradnie piwo też nie zasługuje na karę ale… Jeśli pozwolimy to kiedyś ukradnie dużo więcej. Najbardziej karygodne dla mnie jest to że to dziewczę zrobiło sobie z tego źródełko utrzymania i to spore.

1 polubienie

@anon18020312 Tylko nie wiem czy można porównać kradzież do “obwoźnego cyrku osobliwości” i wystawiania różnych kuriozów na widok publiczny co dla kasy czynimy od bardzo dawna…

1 polubienie

Czerpanie korzyści materialnych. Swoją drogą w Polsce by dostała wyrok za to jak kreowała prawdziwą AJ. No i córcia robi pośmiewisko z Angeliny a mamusia prosi ją o pomoc?

Nastolatce grozi nawet do 10 lat więzienia, a zarzuty, jakie są przed nią stawiane to m.in. promowanie przemocy.
Nie mi definiować to. Ale jeśli jej udowodnią to nie będzie jej lekko. A ogólnie uważam że wystarczył by psychiatryk.

juz ja wypuscili.
pokajala sie i obiecala, ze nigdy wiecej…

1 polubienie

teraz dłuuuga terapia.