Nic Cię tak nie męczy jak...?

Jak wyżej…
Tym razem bez wstępniaka…

No to ja zacznę…
Nic mnie tak nie męczy jak brak informacji…
Legenda poznańskiej Solidarności,szefowa radia “S”,Krystyna Laskowicz,mawiała przy każdej okazji:
-Podstawowym prawem obywatela,w warunkach wolności i demokracji,jest prawo do INFORMACJI!
Brzmi to wręcz manifestacyjnie i ja się z tym zgadzam…
Ale…Bardziej zawsze mi chodziło i chodzi,o tę informację z codzienności…Szarej bardzo,niekiedy…
Brak info na lotnisku czy dworcach…
Brak informacji lub jakieś perfidne okłamywanie w kwestiach bezpieczeństwa…
Brak informacji o zmianach regulaminów…Można to mnożyć w nieskończoność.I zawsze dotyczy to czyjegoś niechlujstwa lub braku profesjonalizmu.
Gorzej gdy,jak w totalitaryzmach,jest to gra obliczona na triumf kłamstwa z premedytacją!

1 polubienie

Gorzej jak tej informacji jest nadmiar, i z tego polwa to swobodna interpretacja lub manipulacja.
Czasem istotniejsze i bardziej męczące jest wyłapanie czego brakuje do ukladanki.
Mnie męczy taki nadmiar nachalnej propagandy.
I to ciagle, że kiedys to panie byly czasy. Dobra, czlowiek to takie stworzenie, ze złe wsponmienia latwo wymazuje z pamięci.
A ja chyba jakiś mutant. Nie idaelizuje przeszłości.

1 polubienie

Fakt,nie ma nic gorszego od propagandy.Która dla mnie równa się kłamstwu.
Tak! Propaganda a nie ,jak to tu kiedyś padało wielokrotnie,reklama.

1 polubienie

Polityka

2 polubienia

Ha,ha,ha,ha…
Szczyty obłudy!
Bo chyba bardziej od polityki,zajmują Cie biskupi.Swoją drogą,intrygująca fascynacja…

Niedaleko pada polityka od biskupów

2 polubienia

Drogi biskupów pokretnymi sciezkami chodzą.
Szedłem dla grosza i dla chwały Bożej jak twierdził nieodzalowalej pamięci autor Monachomachii czyli biskup Ignacy Krasicki.
Moze i dobrze, bo bez niego smutno by w polskiej literaturze bylo?
O Jedraszewskim niestety tego powiedziec sie nie da. A zapowiadal się dobrze…a przynajmniej ciekawie.

Tak,wiem coś o tym.Uchodził za postępowego i intrygującego człowieka,którego umysł bez przerwy"buzował".Studenci bardzo go cenili i zwyczajnie lubili…Ale to było ćwierć wieku temu,z okładem..
Biskup biskupowi nie za bardzo"równy".
W tej kwestii,jak i w paru innych,zdaję sie na jeden z nielicznych,jeśli nie jedyny obecnie autorytet czyli T.Terlikowskiego.

1 polubienie

Pierwszy trymestr ciąży :woozy_face::woozy_face::woozy_face: jeszcze dodajmy do tego 10dniowy Covid na dokladke :face_with_crossed_out_eyes:

2 polubienia

Przepraszam że tak wprost…To sie dzieje aktualnie?

Covid już chyba ze 3-4 tygodnie temu mi odpuscil…

1 polubienie

Zdążyłem zapomnieć o tym słowie a tu znowu się zaczyna…W każdym razie w Wielkopolsce jest chyba najgorzej w kraju…
Trzymaj się!!! :smiley:

No niestety… Bill przywiozl jako pamiątkę z wizyty w Melbourne. Chyba mielismy nowy wariant, z mocnym bolem gardla. Najpierw myślał, że ma anginę, ale przed wizytą u lekarza zrobil test. Mnie normalnie Covid trzyma 3-5dni, a teraz przez ciaze nie moglam brac mojej tajnej broni I zeszlo mi az 10 dni…

1 polubienie

Hmmm…Nie mam pojęcia o zwiazkach covidu z Twoim obecnym stanem.Ere covidową przeszedłem bezboleśnie a moje dziecko ma juz 20 lat… :innocent:
Jedno nie ulega wątpliwości że jesteś osłabiona i chyba najlepiej byłoby gdybyś mogła sobie pozwolić na dłuższy urlop…

Zdecydowanie nie ma takiej opcji :joy: mam wypracowane 4 dni urlopu, ktore oszczedzam na okolice porodu(do tego czasu nazbiera sie troche więcej). A chorobowe to jakies 10 dni w roku, gdzie mialam jeszcze kilka z zeszlego, ale ciagle wizyty lekarskie i 4 dni wolnego przez Covid nadszarpnely moj limit… chyba ze wzielabym bezplatny urlop, ale to tez raczej nie wchodzi w grę…

1 polubienie

Coś surowo tam u Was…
Nie wszystko pamiętam ale moja żona miała tu raj,jeśli chodzi o te sprawy.A i ja dostawałem wszystko czego zapragnąłem…
Czekaliśmy na poród równe 7 dni ponad to co,przewidywano…I nikt sie nawet nie spytał czy i kiedy sie pojawię w pracy…Takie państwo w państwie a to o czym mówię,to była jedyna jasna strona tego zatrudnienia…
No nic…
Uważaj na siebie.Jak mus to mus ale praca teraz nie jest najważniejsza!

1 polubienie

Gratulacje :heart_eyes::glowing_star:

1 polubienie