minimum 3 m² powierzchni na osadzonego w celi, zapewniają godne warunki bytowe, opiekę zdrowotną, możliwość pracy, nauki i zajęć sportowych?
w tym pokoju z aneksem i lazienka oraz WC w te metry jeszcze trzeba wliczyc sedes i meble i in. To jeden osadzony sie zmiesci.
Zawsze można zagospodarować strych.
Tak mi sie sasiedzi grzmocili i lomotali nad glowa, ze az kuchenke umylam i wc sprzatnelam …
co za chamstwo normalnie
A co? Zachlapali kuchenkę i wc ![]()
To niezdary jakieś te sąsiady ![]()
Odglosy jakby indyka ktos mordowal dochodzily…obrzydliwe
Nie wiem, czy oni sie tam bija, ze nie tylko grzmoca ale i lomoca?
„Jak spędza czas cierpiący na bezsenność agnostyk z dysleksją?
Pół nocy zastanawia się, czy istnieje Bug.”
I dobrze. Zaczynam miec z powrotem kompleksy, bo skoro ktos z takim poziomem instynktu samozachowawczego mial auto, zeby nim wjezdzac na lod to ja powinnam chyba odniesc wiekszy sukces w zyciu niz posiadanie auta, ktorego nie mam…
Są taksówki i uber.
Dzieci sa słabo zsocjalizowane.
Pokolenie “z kluczem na szyi” jakoś potrafiło się zorganizować?
Różnica wieku w takim stadzie to bywalo kilka lat, ale działało na pirackich zasadach…
A czasem partyzanckich?
Postep idzie do przodu, ale nadal nie ma z kim zostawic dziecka hodowanego smartfonem. AI na wszystko nie zaradzi, bo na kogo zwalic wine, jak jest przerwa od szkoly?
Na StopCham pokazali jak policja zajmuje 2 miejsca dla niepelnosprawnych pod urzedem w Gdansku zeby kontrolowac trzezwosc. Nowa definicja niepelnosprawnego obowiazuje i nie wiadomo czyja trzezwosc oni kontroluja chyba ![]()