Nic śmiesznego

Jeden donosiciel, a nagle wszystkim przeszkadza? A koscielne pozytywki jakos nie? Akurat moze nie kościelne, ale sołtysowi czyli alcalde sie wymyslilo ze ma być po europejsku i zamontowal zegar na “ratuszu” , z kurantami . Zegar zostal, reszty nie ma. Ale ja sie nie dziwie. Byl taki czlowiek, ktory cwiczyl gre na jakoms flecie czy innej piszczałce. Na tyle przyzwoicie sie znalazl, ze po sezonie zorganizowal nam koncert. I ladnie zagral.

1 polubienie

https://zielonagora.naszemiasto.pl/film-akcji-w-centrum-zielonej-gory-pirat-drogowy-szalal-za-kolkiem-a-pozniej-wskoczyl-do-fontanny/ar/c1p2-27888479#google_vignette

Faktycznie trzeba dopalaczy, żeby ryzykowac kapiel w fontannie miejskiej. :wink:

1 polubienie

Zawracanie glowy.

Tez mamy niski wskaznik urodzen…jak druga Japonia.

Parafia Świętego Rocha w Poznaniu postawiła na nietypową inicjatywę. Proboszcz Piotr Garstecki ogłosił zbiórkę na platformie siepomaga.pl. Jej celem jest zakup dźwiękoszczelnego konfesjonału, na który potrzeba 30 tys. zł. Nowy element wyposażenia kościoła ma — jak twierdzi duchowny — zagwarantować wiernym większą intymność i komfort podczas spowiedzi. Dotychczas udało się zgromadzić niecałe 3 tys. zł.

Ie skorzystam
Nawet jakby mi zapewniono bezplatny dojazd
Wystaeczy mi tubylcza . Wlscicielka matka czworga dzie i z FAS jako kelner,y. Miala doplate za zatrudnianie
niepelnosprawnych.
Ja tam raz piwo ,amowilam. I never mind

1 polubienie

image
oferta pracy

Co onintam będą sprzedawac? Kaftany?

1 polubienie

swieza oferta, jeszcze ciepla… pacjentow chyba nie brakuje (gorzka refleksja, nie smianie sie z choroby)

Ach, jakże szlachetny cel zbiórki. Nowoczesność w domu i zagrodzie. I pomyśleć, że w Słowie Bożym czyli Ewangelii nie ma ani jednej wzmianki na temat jakiejś spowiedzi na ucho kapłanowi.

2 polubienia

Znam doskonale Garsteckiego,o ile to nie jest zbieżność nazwisk,która akurat dzisiaj narobiła na moim podwórku,sporo szumu :face_with_raised_eyebrow:
To był moj “szef” przez miesiące współpracy w okolicy lat 2000-2001.To wtedy szefem redakcji była w radiu Plus u nas,ta dziewczyna która zmarła jakiś czas temu a która była opoką radia Tok FM…No niech mi ktoś przypomni nazwisko…*
Dużym plusem było wówczas to że ani Garstecki ani nikt inny,nie wchodził Ci w słowo,nie cenzurował…
Z drugiej strony,nie rozbiono NIC, dla promocji radia.A nawet wyciszano…
Kiedy po dosyć bolesnej kłótni,rozstaliśmy się,on i jego kolega kapłan,zgodnie mi “wspólczuli.”.. :roll_eyes:
Tak mnie to wtedy wcoorviło że wycofałem się,byle tylko mnie spłacili…
I choć to sie udało…
Wychodząc z tego pier…“watykanu”,natknąłem się na ówczesnego szeryfa mojej parafii św.Michała w Poznaniu…Proszę,przepraszam,dziekuję…Gorzej niż u niechcianej teściowej w serialu Daleko od szosy…
Czlowiek jest jednak samotny.Byl, jest i będzie…

*Mam! Ewa Wanat
Tak na marginesie…Nigdy nie zapomnę jej rozpaczy 11 września.Siedziała na stołku jak kurczak na deszczu,głośno myśląc:
-Ludzie,przecież to tak jakby ktoś podłożył bombę pod moje mieszkanie…

3 polubienia

Wklejam tu, bo podobno panow ten kawal nie smieszy i nie wiem dlaczego.
Jak wspolzyja pan i pani na zabke?
Pan sie rozbiera a pani rechocze.
(Kawal opowiedziala mi starsza pani, ktora mnie zaczepila na ulicy, bo ja malo hulajnoga nie przejechala).

1 polubienie

Może być też odwrotnie :rofl:

2 polubienia

Odwrotnie to już by znaczyło,że gentlemani wyginęli🙁 poza tym,jak @birbant tu przyjdzie to nie będzie się domagał prawa do rechotu,bo ma dystans jak nikt

2 polubienia

2 polubienia

Takiej jesieni mało kto się spodziewał. Mamy prognozę na kolejne pięć tygodni (tytul na stronie portalu na O)…no faktycznie nikt sie nie spodziewal :confused:

Złota polska jesień…

2 polubienia