Wspólnotę wypracowuję się podczas wyszkolenia. Nie zdążyli wypracować priorytetów i tego, że raz ty mi strzelasz w plecy raz ja tobie…a co za tym idzie kto co bierze.
Jedna swołocz strzela do drugiej. I to jest to, o czym @collins02 pisze.
A miało byc tak pięknie. Tyle bogactwa do przejecia…
Muszle klozetowe, na ten przykładowy przykład…
Dla nich to wszystko bogactwo.
A zaskakuje mnie jedno - trochę roznymi robótkami się zajmuję i tak dopracowanego i pieknego rękodzieła jak na rosyjskim Pinterest to ze świecą szukać
Dychotomia jakaś? Dwa różne światy.
Rosja od kiedy powstała, to zawsze była krainą kontrastów. Za piękną fasadą ukryty prymityw.
Potwierdzam, rękodzieło rosjanek jest przepiękne, kunsztowne, pomysłowe, ale… rosja to wielki kraj, na Pinterescie nie prezentuje się dzicz. Ja nie mogę zrozumieć kobiety, która daje mężowi-żołdakowi dyspensę na gwałty. Czysta, ładna, zadbana kobieta, nie żadna baba z zapadłej wsi. A’propo, jej męża Ukraińcy już złapali.
No patrz, a miał szansę na bycie celebrytą.
Mnie to az tak bardzo nie zaskoczylo - Rosja jest krajem kultu “macho” w najprymitywniejszym tego slowa pojeciu. I wsparciu zarówno panstwa jak i cerkwi. Nie mowiac o republikach islamskich.
Niech się pozabijają prymitywy
Troche wyleciałem z tematu…O co chodzi?
Patrz na pytanie
Nie o to chodzi.Coś podobno powiedziałem ale…nie widzę gdzie?
Kacapy postrzelały się między sobą o zrabowane łupy.
Jak szakale nad padliną.Nie widzę różnicy.Tfu!
A malo o swoloczy pisałeś? Teraz się pozarli o resztkę łupów.
Ja widzę. Z szakali, hien jest jakiś pożytek w przyrodzie.
Standardy bliskiego wschodu dotarły do ruskich. Gdzie indziej to nie do pomyślenia. Plama na honorze żołnierza to afery - pijaństwo, kradzieże czy gwałty, nic tego nie usprawiedliwia, żołnierz dostaje żołd i urlop w nagrodę. Totalne zacofanie za przyzwoleniem hm kadry oficerów - nieuków, leni i bez mózgów. W czasie pokoju powrót spitego żołnierza groził masą zakazów regulaminowych / utratą przywilejów /, w czasie wojny za szaber była kulka na poczekaniu / w stanie wojennym wyroki od 3 lat w zwyz w zaostrzonym więzieniu, i dosługa lat do odrobienia w terminie z wyroku
Eee, to dotyczy armii, nie kacapow7
Jak u ruska ino zamiast hażla przez drąg się wypina twarz , a nutella to kawior od święta dla bogatych