Nie jest dobrze

2 polubienia

Wszystko zalezy od pogody… dla bogaczy oczywiście :wink:
PiS wykonuje przedziwne ruchy ekonomiczne jak choćby gwałtowne obnizenie stop procentowych - na krótką metę obnizy to raty kredytów, ale juz spowodowalo oslabienie złotówki. Inna sprawa, ze w Polsce banksterzy maja ciągle eldorado.
Bo już o obietnicah, ze bedzie lepiej i nawet w szpitalach dadza lepiej jeść? Wolne zarty.

2 polubienia

Oni są jak agencja…reklamowa powiedzmy. Wykupili mase reklam, jutuba nie można obejrzeć, bo wyskakuje winatuska… :roll_eyes: Ekonomiści analizują zapisy w budżecie, ukryte koszty, jakieś niedopowiedzenia…ale z ludu nie każdy to czyta. Wenezuelo bis nie śpiesz się tak bardzo :scream:

3 polubienia

Jeśli przy miernym rządzie opozycja notuje jeszcze mierniejsze wyniki, to faktycznie jest kiepsko

5 polubień

Zdecydowanie nie jest dobrze. A ja sie pytam co opozycja zrobiła by wygrac wybory. Nie chodzi o to ze mają racje i co zrobia dla Polski. Tylko tak konkretnie , w punktach - co robią by wygrac wybory. Bo PIS dla wygrania wyborów robi duzo. Kampania trwa w w najlepsze - jak kampania, ale i jak Pikniki Informacyjne 800plus, jako referendum, nagrody specjalne ( czytaj łapówki), 13, 14, …emerytury. A wszystko tuż przed wyborami.

4 polubienia

Wczoraj w tv słyszałam, że PIS ma kasę na kampanię wyborczą a opozycji tej kasy brak.

2 polubienia

Bo PiS korzysta z panstwowego garnuszka. Spora część imprez to organizowana za pokretne pieniadze - te ministerialne pikniki wspofinansowane przez spółki skarbu panstwa? Nie liczac przejetej telewizji i jej infrastruktury?

5 polubień

Zgadza się.

1 polubienie

Dobrze już było …

3 polubienia

I te debile z tzw. Trzeciej Drogi oraz Lewicy nie chcieli utworzyć jednej wspólnej koalicji. Wygrana byłaby wtedy w kieszeni. A tak może się okazać, że w ogóle nie wejdą do Sejmu . :frowning:

7 polubień

6 polubień

Wydaje mi się, że zbytnio zawężasz grono debili. Jak się mówi, do tanga trzeba dwojga. Tymczasem żadna ze stron potencjalnej szerszej koalicji nie chciał iść na większe ustępstwa, celem osiągnięcia kompromisu. Każdy tylko głośno kracze przed kamerami o odsunięciu PiS od władzy, ale gdy przychodzi się co do czego, nadrzędny interes pozostaje głęboko w dupie i każdy z całych sił ciągnie kołderkę we własną stronę. W moim odczuciu, w tym konkretnym przypadku, obecnie cała opozycja jawi się jako banda debili.

4 polubienia

Do tego PiS zbroi polską armię i przekazuje broń Ukrainie. Dzięki temu też zyskuje poparcie.

Dla wielu nie ważne co było ale ważne co jest i będzie

PS. Konfederacja tylko 9% a myślałem że że 20…

1 polubienie

Lepiej nie myśl…i tak 9% za dużo :stuck_out_tongue_winking_eye::joy_cat::joy_cat:

2 polubienia

https://wiadomosci.radiozet.pl/polska/tak-handlowano-polskimi-wizami-urzednik-msz-ujawnia-jak-wygladal-proceder
o!

Handel wizami to jedno. Prywata…
Ale z drugiej strony import legalnej sily roboczej juz zaczyna być koniecznością.
Ktos na te 800+ bedzie musial zapracowac.
Niekoniecznie za miseczkę ryżu.

1 polubienie

Zapracowani są

1 polubienie

Widać naród wciąż nie rozumie

2 polubienia