…ale w swietle tego artykulu awansowalismy do opieki Waris Dirie. Czy kobieta ma byc podporzadowana mezczyznie?
To było ciekawe , aborcja nie , bo sumienie ble ble , a sterylizacja bez świadomości pacjentki owszem ?
Jedraszewski wie lepiej…
A cos temat aborcji w Pl nosny wyborczo nie byl, bo ta nawiedzona ponoc nie tylko z Konfederacji wywalili to i z jakiejś rady madzorczej też.
Nie jestem zwolennikiem aborcji,jako srodka antykoncepcyjnego.
Ale tez nikt nie ma praw zmuszac kobiety,do rodzenia dziecka.
Powiem brzydko,jej dupa,jej sprawa’’
Ani ksiezy,ani poslo i senatorow.
Hitlerowskie Niemcy nie zaczęły od Żydów. Przed nimi zajęto się niepełnosprawnymi. Najpierw sterylizacją niepełnosprawnych żeby się nie rozmnażali. Później ich mordowaniem w imię czystości rasy i dla finansowych oszczędności.
W ogole nie bardzo wiem po co ta klauzula… Dermatolog nie bedzie jej podpisywac, bo sensu nie ma. To zastanow sie zanim bedziesz robic specjalizacje!
Oczywiscie! Zapomnialam napisac, ze baby tez bora sie za d…y innych…
A, to bardzo sluszna uwaga!
A ja popieram aborcję wtedy kiedy płód jest uszkodzony, poważniej chory, wtedy kiedy jest on owocem gwałtu i wtedy kiedy ciąża zagraża życiu matki.
A, w takich wypadkach ja tez! Powinnam dopisac (jako srodka anty…). To, co zrobl Chazan wola o pomste do nieba!
Na temat aborcji mam bardzo sprecyzowane zdanie od dawna.
Nigdy nie musiałam tego robić , ale staram się postawić na miejscu kobiety , która była na przykład brutalnie zgwałcona przez kilku facetów , czego efektem jest ciąża.
I tak dobrze, ze Polska jeszcze nie ma ustawodawstwa jak w Salwadorze.
https://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/salwador-najsurowsze-prawo-aborcyjne-na-swiecie,799043.html
Poczekajmy…