Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło?

Jak to wygląda w Twoim życiu?

1 polubienie

Moje rozstanie z drugą partnerką.

1 polubienie

Natychmiastowe w ciągu jednej chwili w środku dnia odejście z jednej prac. Nie obchodziło mnie nawet, co będzie w papierach. Mogło być porzucenie, ale zrobili “porozumienie stron”. Była to próba molestowania przez szefa, która mnie tak wkurzyła,że myślałam, że natychmiast w jednej chwili umrę ze złości. Nikomu nie powiedziałam o co chodziło i dlaczego odeszłam, mimo, że dyrekcja pytała. Twierdziłam, że to dlatego, że druga praca bliżej domu (brakowało wtedy bardzo dentystów i każdy nas chciał z pocałowaniem ręki). Praca w jakiej wtedy “wylądowałam” była fantastyczna, ludzie wspaniali, wyposażenie fantastyczne, zaopatrzenie w materiały i leki też. Lepszej nie mogłam sobie wymarzyć.

8 polubień

Łukaszenka zaczął z Putinem podskakiwać? Nie pozwolono samolotom Lufthansy lądować w Rosji?

Tej wiadomości na polskich portalach jeszcze nie ma, więc tym razem Forum Pytamy chyba najszybsze.

Niemcy zakazali latać rosyjskim samolotom i lądować w Niemczech

(Po niemiecku, ale sobie w translator można wrzucić.)

06.02.2021 - 20:52

Żadnych gierek!

Po odwołaniu lotów Lufthansy do Rosji z powodu braku zezwoleń od władz Moskwy, niemiecki rząd najwyraźniej ma już dość manewrów rosyjskich władz - i reaguje środkami zaradczymi.

A konkretnie: Niemcy się zamykają. Na razie linie lotnicze z Rosji nie powinny już mieć możliwości lotów do Niemiec!

Powód: Ponieważ rosyjskie władze lotnicze nie wydały na czas zgody na loty Lufthansy w czerwcu, Federalny Urząd Lotnictwa na razie nie zatwierdza lotów rosyjskich linii lotniczych. Federalne Ministerstwo Transportu poinformowało o tym w środę agencję informacyjną AFP.

Jak Cuba Bogu tak Bóg Cubie …

5 polubień

Wiem o tym. W Holandii już to podali w mediach.

1 polubienie

U mnie Żabula była szybsza. Ta katuje te niemieckie media jak opętana.
Podała, to grzecznie tu przekazałem, co ma być Pytamy gorsze?

3 polubienia

Ja zapomniał żem. Czytałem to po południu na holenderskiem portalu informacyjnem i upewniłem się na niemieckich. Podał to Bild, więc trzeba jutro jeszcze się upewnić. Bo, póki co, portale podają za Bildem. A ja Bildowi nie za bardzo wierzę.

2 polubienia

msn.de też o tym tzn o sporze wspomina. Oni nie powołują się na Bild, więc to raczej prawda.

1 polubienie

Już Lufthansa może lądować … Niemcy się z Ruskimi tym razem szybko rozprawili … :grin:

1 polubienie

Czytałam (pobieżnie) o tym - wczoraj. Media podawały :slight_smile: Nie wgryzałam się w temat, ale nagłówki krzyczały :slight_smile:

Zdarza się takie złe, która za nic na dobre nie chce się odmienić :frowning:

Zaistniała sytuacja z brakiem pozwoleń na przeloty samolotów Lufthansy nad terytorium Rosji spowodowana była koniecznością zmiany korytarzy powietrznych. Całe zamieszanie przez incydent z przymusowym lądowaniem Ryanaira w Mińsku i aresztowaniu Romana.
Nie było żadnego zgrzytu między Rosją a Germnią. Po zamknięciu ze strony białoruskiej przestrzeni powietrznej, należało opracować nowe korytarze, na które potrzebne były pozwolenia. Obie strony szybko uporały się z problemem.

.operacji Barbarossa nie budiet.

2 polubienia

Jakiś niedociąźony pracą źe miał siłę molestować…nawet w gębę nie warto dać. Niektórzy jednak z decyzją muszą czekać do końca dnia. I uczyć się ją podjąć.

1 polubienie

Nieplanowana ciąża!

Ja tam nie będę sobie wymyślać własnych teorii na zaistniały temat.
Każdy niech go sobie tłumaczy jak chce. Poza tym nie mam zamiaru się tu popisywać znajomością niemieckiego.
Może słowo Streit ma jakieś nieznane mi znaczenia, jakoś to przeboleję …
Poniżej jeden z setek nagłówków na ten temat.

1 polubienie

Kibel w 3 klasie liceum…Rany jak ja sie wtedy cieszyłem…Blisko 30 nowych znajomosci,jak czas pokazal,dwie dziewczyny z ktorych jedna stala sie jedną z najważniejszych w życiu…Kolejna wycieczka klasowa,tym razem w Bieszczady… :innocent:
Kolejnych kilkadziesiat meczy w szkolnej lidze pilki noznej,tym razem w druzynie o ktorej marzylem.Nie ma co…Udal mi sie ten transfer! :joy:
A poza tym…Nie dolicze sie ale z pewnoscia przynajmniej 3"romanse" ktore skończyły sie fiaskiem…Dopiero czas pokazal ze dobrze sie stało…

1 polubienie