Nie ma to jak kultura polityczna

był już gorszy sort, przyszedł czas na hołotę i popaprańców.
tun razem prezes nie ryzykował, wystawił Brudzińskiego.

2 polubienia

Prawdę mówiąc, to tego wytłumaczyć się nie da.

2 polubienia

Ale czego nie rozumiesz popaprańcu? :rofl:

1 polubienie

A stocznie podobnie jak FSO zaorała Solidarność.

1 polubienie

@anon18020312 FSO nie zaorala Solidarnosc a zwiazki branzowe. dali sie wziac na lep obietnic Korenczykow i zrobili taka akcje propagandowa, ze Panna S. nie miala nic do powiedzenia.
tylko nie przewidzieli kryzysu na Dalekim Wschodzie, kery Korea (Poludniowa) skupila sie na ratowaniu kraju porzucajac inwstycje zagraniczne.
analogicznie wykonczyli w Elche paru naiwnych wlascicieli fabryk obuwia. zostawiajac ich z magazynami pelnymi na pol zaplaconego towaru. potem doszla jeszcze ofensywa Chinczykow i utrata rynkow zbytu w Rosji, na Ukrainie i przystapienie krajow postkomuny do UE.
z kwitnacego tu przemyslu obuwniczego zostalo niewielu.
a sprawe FSO znam niejako od poszewki - niezyjacy juz szef branzowcow byl dobrym znajomym.

FSO miał wziąć VW ale nie zgodzili się na to czego S chciała. A później przyszli skosnoocy i dali wszystko.

1 polubienie

zgadza sie. Zwiazki zawodowe w tamtym czasie bez wzgledu na opcje byly bardzo roszczeniowe. jak to mowia? w d*** im sie poprzewracalo. Koreanczycy po prostu obiecywali zlote gory. i nasi dali sie wziac na plewy.
Czesi tego problemu nie mieli.

2 polubienia

Związki zawodowe nadal są roszczeniowe. A mogliśmy dziś sprzedawać nadal poloneza ale na bazie passata. Czesi kurę sprzedają w całej europie z powodzeniem i tak na prawdę nie wiele taniej niż Vw. Kiedyś chciałem kupić oktawię z salonu ale jak usłyszałem cenę golca podziękowałem. Wtedy golec kosztował 69000 a wyposażona tak koło 120000. Kupiłem Seata Altea XL z max wyposażeniem wtedy za 68000.

1 polubienie

W tym samym tonie wypowiedziała sie radna PiS ze Szczecina. “Srał kot tę stępkę” (i 14 milionów naszych polskich złotych wyrzuconych w błoto.)
Kultura na najwyższym poziomie.

2 polubienia