Nie ma zabronione wierzyć, że ludzka

cywilizacja i kapitalizm, to nie są patologie, bezmyślności i ogłupianie kolejnych pokoleń, oraz że istnieje zysk w ekonomii…

Nie.Nie ma.
Bo ja w przeciwieństwie do komunistów,nie strzelam w potylicę każdemu kto myśli inaczej.Naweet jeśli bredzi.
Wczoraj sprzedałem 6 płyt za prawie 200 zl. czyli ok. 40 funtów.Marnie ale grunt że się kręci…I frajda była z pogaduchy…Zysk?Ok.160 zl.Może 150 bo kurs teraz jest fatalny…Plus wycieczka do Luton.Za 4 funty w obie strony…Dalej jestem na plusie!
Plus dawno nie widziany kolega z pracy…Same plusy!!!
Korzystam z życia a przede wszystkim,nie staram sie zatruwać go innym…“Poniał”?

1 polubienie

Ale spamowanie już jest zabronione

2 polubienia

Tak jak nie ma zabronione wysyłać trolli do sanatorium…

Jak długo tu nas pomęczysz zanim znów na stare smieci wrócisz?

1 polubienie

Lepiej się módlcie, aby rychło nie ziściły się scenariusze edukacyjne, przewidziane dla tego nieharmonijnego gatunku ludzkiego. Pooglądajcie sobie o katastrofach, jakie czekają tuż za drzwiami.

Oj niedlugo.
@collins02 na razie sytuacje uratowal …

???
Co ja znowu nabroiłem?

Nic, na spokojnie zielonemu koledze odpowiedziales, ze zysk istnieje. A ja dodam , ze może byc nawet ujemny, jak się uroków życia nie docenia i z nudów powtarza w kolko te same hasła.:dizzy_face::stuck_out_tongue_winking_eye:

Czyli moge bezpiecznie iść"do miasta"?

:rofl::rofl::rofl:

Aaaaa…Ten od końców świata i pierdzących księżyców?
Dobra,szybciutko spadam bo jeszcze mi coś napisze…

2 polubienia

To są patologie.
Wzajemna destrukcja

1 polubienie

Jakbyś porównała moje młode lata z obecnymi, to te obecne aż buzują od uroków życia.

Tak się składa, że te obecne lata przypadają na okres kapitalizmu :wink:

2 polubienia

Powiedzialabym dzikiego kapitalizmu.

1 polubienie

Jeśli kapitalizm uznać wyższym koniem, to upadek z niego będzie boleśniejszy…

Póki co jak sam zauważyłeś, jest Ci w nim dobrze

2 polubienia

Tego nie powiedziałem, że jest mi w nim dobrze, lecz ze jest w nim ogrom uroków życia. Czy bierze się on z wyższej wydajności kapitalizmu, z jego poważniejszego podejścia do wykonywanych obowiązków w tym niepoważnym systemie? - Możliwe.

Ciii, kolego @Farang
Harmonijny kolega nawraca sie nam na kapitalizm :joy_cat::joy_cat::joy_cat:

Mnej wiecej tak jak lord Michael Killanin na emeryturze przeszedl na olimpijskie zawodowstwo. :wink:

1 polubienie

W żaden sposób nie nawracam się na kapitalizm, bo to ustrój nieharmonijny, błędny, bezmyślny, choć potrafi miewać wyższą wydajność od socjalizmu. A wiesz, jak szybko budowaliśmy w Polsce duże elektrownie (i nie tylko je, bo także huty, cementownie), jak szybko elektryfikowaliśmy i uprzymysławialiśmy Polskę, i to w zimnowojennych warunkach wyścigu zbrojeń?