Nie mam nawet bladego pojęcia,kim jest ten facet

Ale wydaje się że ten entuzjazm można odebrać całkiem sympatycznie.
Zresztą …Ja nie muszę się wysilać.Dla mnie to coś bardzo bliskiego i przekonywującego.Jego świadectwo…
Nawet cieszę się że raz po raz,pojawia się ktoś kto nie wstydzi się w tym chamskim chlewie rozwydrzonych lewaków,powiedzieć co czuje i ku czemu zmierza.Krzepiące!
I o ile nie jest to jakaś mantra palanta który szuka swego miejsca w mediach…O ile nie jest,pozdrawiam!

Coor…Ucięło niemal połowę tego co napisałem…
Ale dodam tylko że to jeden wielki,kolejny plus dla Domagalik!!!
Uwielbiam tę kobietę!

Wojciech Modest Amaro z domu Basiura.
Czlowiek, ktoremu sie udalo.
Ciezka oraca jak znam zawód kucharza,
Do tego po praktykach u “wielkich Europy i swiata”, ( Adriá, Ramsay), ktory jako jeden z pierwszych uzyskal w swojej polskiej restauracji gwiazdke Michelin.
Kuchnia taka, ze wzrok nakarmisz, ale jak to bywa z takimi projektantami typu Haute couture czy Haute cuisine, spróbuj wyjsc w tym na ulice czy sie tym najeść?

Potem przyszla kariera w mediach i jak bywa w zyciu kolo fortuny sie odwrociolo?
Ja tam nie mam nic do tego, na pewno robi kawalek dobrej roboty, ale ja bywam sceptyczna.
Ładnie połączył kilka watkow i kierunkow nowoczesnej kuchni z polska tradycja i mistycyzmem.

Nawrocic to sie każdy może, wiare stracic tez.

Ale?
Twierdzenie, ze po tym olsnieniu uzdrawia dotykiem?

Mi to pachnie nieco sekta torunska, ale moze sie nie znam? Jakis rebranding?
I jak przystalo zone ma druga, ake choc uczciwie, wczesniej sobie slubem koscielnym glowy nie zawracał :wink:
A poweszylam, to- czyli kulinaria w wielkim swiecie to jedno z moich zainteresowań, więc raczej plotkarskie źródła wykluczylam.

Dobrze, że o takich postaciach się jednak pokazuje, bo w koncu nie wszystko musi sie sprowadzac do polityki i zlodziejstwa.

1 polubienie

Nie no…Od takich spraw się odcinam.Zresztą nie mam prawa być sędzią.Podoba mi się jedynie tendencja oraz przede wszystkim to że we współczenym,chamskim i ordynarnym świecie,ten facet w miarę,w jakiś sensowny sposob,znajduje miejsce dla siebie.

1 polubienie

Czyli wychodzi na to, że ja mam serce zabite dechami xD

Raczej, ze jestes ostrożny.
Nie wszystko zloto co się świeci.
Zarówno Stary Testamenr jak i Jezus przestrzegaja przed falszywymi prorokami. I to niejeden raz.

1 polubienie

No i właśnie to jest ta łyżka dziegciu w beczce miodu! Szanuję wiarę ludzi, dopóki nie osądzają tych, którzy jej nie podzielają. A z tego zdania wynika, że jeśli ktoś nie podziela jego wiary, to mówiąc kolokwialnie, ma serce z kamienia. To juz jest poważne nadużycie, żeby nie powiedzieć pycha. Można być człowiekiem o wielkim sercu, a jednocześnie wierzyć w Buddę, Allaha, Wielkiego Manitou, a nawet w szum wiatru i śpiew ptaków. Jedno z drugim nie ma nic wspólnego.

2 polubienia

Czytalam komentarze pod tym wywiadem. Swiety Mikołaj to on nie jest :rofl::rofl::rofl:
A wczesniej byl też wywiad i padlo pytanie czym nakarmił by Putina.
Hmm. Ruskimi pierogami z topinamburem i kawiorem?
A nie potrawka z muchomorów?
Oj ci kucharze… :rofl::rofl::rofl:

(post usunięty przez autora)

1 polubienie

Teoretycznie,każdy jest na drodze do świętości która została dzisiaj wykpiona i wyszydzona przez tych którzy nigdy nie rozumieli ani nie"zamierzają" zrozumieć tego pojęcia.
Jedna z ciekawszych wypowiedzi jakie ostatnio czytałem.Dzięki!

1 polubienie

A tego to nie rozumiem…Dlaczego usunąłeś swoja wypowiedz???