Przed nami szczyt zachorowań a premier chce podobno po świętach powoli uruchamiać gospodarkę. Chce też poluzować część zakazów.
Czy on jest zdrowy na umyśle?
Nie tylko Ty nie ogarniasz…
Co ma być to będzie…
Tak zdrowy jak Trump. Ale Jaro się ponoć jeszcze trzyma, reszta społeczeństwa nieważna.
Mała uwaga. To nie premier tego chce, bo on nie nie ma do chcenia czy nie chcenia. Tzw polski premier wykonuje to co koronanygus mu każe. Wszystko w temacie.
Ci zasrańcy nieprzestrzeganiem procedur świętują efekt nieprzestrzegania procedur.
Im wolno, bo się im należy. Są za głupi by zrozumieć, że wirus ma gdzieś, kto kim jest i kto ile ma.
Przykład idzie z góry.
Po raz kolejny mamy jaskrawy przykład, że ci co prawo stanowią, sami mają je w dupie. Zresztą oni wszystkich tam mają, grunt, że koryta przed ryjami.
Pójdźmy dalej.
(NIE)wolne wybory w Polsce mają się odbyć korespondencyjnie, kto nie odda podpisanej koperty(głosu), zastanie ukarany, łącznie z pozbawieniem wolności.
Pytam ja więc, jak mają to zrobić osoby odbywające kwarantannę?
Daj spokój. Jak umrze milion staruszków odciążą ZUS. A te 10 tyś młodszych no to na straty.
I dlatego wybory muszą być szybko, żeby wyborców nie zabrakło.
Przecież te wybory, to łamanie praw, demokracji, RODO itd, itp.
No i co z tego? To ja taki sejm wybrałem?
Cieszy mię ten rym: “Polak mądr po szkodzie”;
Lecz jesli prawda i z tego nas zbodzie,
Nową przypowieść Polak sobie kupi,
Że i przed szkodą, i po szkodzie głupi.
Z życzeniami szczęśliwego Nowego Dudy
I co z tego? Oni mają prawo.
a zwycięzców się nie sądzi…
Znasz mnie nie od dziś, wiesz, że tematy polityczne omijałam szerokim łukiem z kilku powodów.
Jednym z nich jest zakłamanie ludzi, w gronie znajomych kozaczyli i psy wieszali na PiS, w dniu wyborów oddali na nich głos, bo dostali pincet plus i inne premie.
Ja wynik wyborów przwidziałam, nie uległam złudzeniom i słownymi- jawnymi deklaracjami ludzi
Sądzę, że jednak sądzi. Niewielu się udało.
Chyba ze kiedyś przegrają.
Na dzisiaj scenariusz widzę taki:
Przejęcie sądu najwyższego za kilka dni
Testowe sfałszowanie wyborów prezydenckich
Potwierdzenie przez SN ważności wyborów prezydenckich
Sfałszowanie wyborów do sejmu aby zdobyć większość konstytucyjną
Zmiana konstytucji (np. nieograniczona ilość kadencji prezydenta, jak w Rosji)
itd…
Bo do tego wszystko zmierza.
Ja widzę zakończenie.
Zamieszki palenie opon
To będzie wina Tuska, opcji niemieckiej itp. Naszczują pińcetplusowców na myślących. Gawiedź rządziła w PRL 45 lat, teraz będzie to samo. Ocenzurują Internet i będzie Korea lub w najlepszym przypadku Białoruś.