Nie wolelibyście mieć sporo więcej lat, niż macie?

Nie musielibyście żyć zbyt długo na tym świecie zdominowanym przez bezmyślny nieharmonijny gatunek ludzki

1 polubienie

Nie. Im więcej lat tym śmierć jest bliżej

2 polubienia

Kolego, zabraklo Ci antydepresantów?

Nie zabrakło. Są zalety wyższego wieku, Nie pracujesz zawodowo lecz czytasz mądre książki,i dzięki temu możesz realnie myśleć, jak dostać się po ziemskim życiu do Raju, czy już tutaj zamienić się w ptaka lub motyla.

1 polubienie

Wręcz przeciwnie - wolałabym mieć lat mniej, sprawne kolana, lepszy wzrok i lepszą kondycję. o urodzie nawet nie wspominając. Fajnie by było.

5 polubień

Co by Ci to dało żyć kilkadziesiąt lat dłużej pod postacią patologicznego, nieharmonijnego człowieka cywilizowanego?

ale to bardzo przyjemna postac

2 polubienia

Mam 78 lat bez 3 mies. Gdyby proponowali mi wrócić do postaci dziecięcej lub młodzieńczej, to byłby koszmar dla mnie.

Ale i tak ta postać Ci się zestarzeje, więc kombinuj, bo cudowności nie brak na tym świecie.

On ma emeryture chyba, dlatego uwaza, ze jest motylem… jakby go nie bylo stac na ufarbowanie siwizny po 40ce inaczej by mowil…na szczescie farby mozna kupic taniej niz w sklepie na R. :thinking:

3 polubienia

Tak, mam emeryturę, a srebrnych włosów nie farbuję.

Chciałbym mieć jeszcze raz 23 lub nawet 21 lat.

Przepraszam Cię, Harmonik, jeśli zbyt osobiste pytanie. Czy w przeszłości bywałeś w jakichś związkach? Czy miałeś żonę?

4 polubienia

Raz bylem w związku zarejestrowanym, który zakończył się po 14 latach. Z niego 2 córki.

1 polubienie

Kiedyś ponoc kolega był zsocjalizowany…
:grinning_cat::grinning_cat::grinning_cat:

3 polubienia

Ty ponoc komunistą byłeś…

2 polubienia

Ideą komunizmu jest kierowanie się wspólnym dobrem, a nie tzw. kapitalistycznymi wyścigami szczurów, a że komuniści też wierzą w istnienie zysku w ekonomii, czym wywołują rujnującą inflację, to efekt, ich kłopotów z myśleniem..