Ja to bym się ruskich bała
Wiem, .miewam dziwne poczucie humoru. Wisielcze czasem
Ja to bym się ruskich bała
Wiem, .miewam dziwne poczucie humoru. Wisielcze czasem
Tusk zadrwił z PiSu i ludzi mających poglądy “patriotyczne”.
Tak, tylko on -Tusk sie spala wizerunkowo niestety.
Czy zadrwił? nie wiem, ale poczucie humoru mu dopisuje Ja znam ich tylko z filmów i książek (niemieckich żołnierzy), ale babcia mi często mówiła: “w razie niemca”. Musiała pomóc spakować w ciągu 1/2 h dziadków z 2 dzieci (moją mamę) bo ich wysiedlali “na roboty”. Takie rzeczy głęboko zapadają w pamięć.
Akurat moj dziadek to zamordowany w Mauthausen. Praca zagfonila mnie do Linz,
Co do Niemca? Hitler byl Austriakiem, lawk szkolna maja do dziś ?opetanynarkotykami. Wiem, konsumenci narko to cos koszmarnego i ne ma okolicznosci łagodzących.
Niestety trafilo mi sie takie w rodzinie (genetycznej) i po drodze kolesie
Co do ludzi w Linz? Poziom umyslowy byl specyficzny
Dbam o unikanie psychotropów.
To bez znaczenia, Niemcy wywołały wojnę, nie Austria, choć wielu wolałoby narrację, że to Polska jest inna
Tu sie nie zgodze.podzial na male ojczyzny? Czyj książę tego religia? Albo jakos tak?
Bieda to zameykanie sie w obejsciu.
Co mi z tego przyjdzie, że w imię tradycji beda za mnie zycie urządzac?
Ja mogę dodać, że Stalin był Gruzinem, a Che Guevara był Argentyńczykiem. Wychodzi więc na to, że trudno jest być dyktatorem we własnym kraju.
Nie bardzo rozumiem. Jakie małe ojczyzny? Kto ma urządzać życie w imię tradycji?
Nie wiem, być może, że trudniej
Mao był Chińczykiem i rządził w Chinach Saddam Husajn również był dyktatorem w swoim kraju Fidel Castro Łukaszenka Dynastia Kimów z Korei Północnej Asad z Syrii Kadafi z Libii oni rządzili,rządzą u siebie w swoich rodzimych krajach
Po kolei
Male ojczyzny i czyje włości tych relgia to
Dużo to nie dało ale?
Co do izolacji w sensie pan na zagrodzie? Autarkia i gospodarka? Brak przestrzeni publicznej? Lub jej wymuszanie?
Ale co to ma do rzeczy z niemieckimi żołnierzami?
Jak to wytłumaczyć?
Po prostu nakladalo sie do glowy zachod to wróg, opcja niemiecka a ruski to wyzwoliciel?
Nie Zachód, tylko Niemcy i Ruscy, takie mamy położenie geograficzne. Historię można zakłamywać, ale wymazać z pamięci się nie da.
Wywoływanie burzy w szklance wody. Dowcip Tuska może nie najwyższych lotów, ale tu @Devil ma rację. Rozpatrywanie tuskowego tekstu wobec dramatu powodzi jest zupełnie bez sensu i nie ma większego znaczenia.
A z mojej strony prosiłbym o znalezienie różnicy pomiędzy okupacją, a pomocą w nieszczęściu. Zaoszczędzę swej opinii o robieniu z tego politycznej afery.
No niestety nie jest to jedyna powódź jaka dotyka swiat.
Titanica zbudowali fachowcy, w ilosci trzech sztuk podobnych konstrukcji, Noe byl amatorem
Ja wiem. Ja napisałem swoją wypowiedź półżartem, ale ja zapomniałem dodać jakąś emotikonę lub emoji.
Oj kolego sknerus sie zrobiłeś