Nieskończoność plus 1. Czyli konkurs @benasek. Ponoć nagroda ma być?

Jeszcze 5 dni czekania
gdy nic nie dadzą oni
I nam się dwoch zwycięzców
w ten sposób wyłoni

2 polubienia

Och! Jaka filuterna poezja się pojawiła w temacie :grin:

2 polubienia

Przypomniała mi się zagadka, ale zagadki w zagadce dawac to byloby chore… :peacock:

2 polubienia

Zapisz ją i podaj jak będzie nas więcej. Z powodu jutrzejszego święta większość ludzi zajętych, bo albo gdzieś jadą albo do nich przyjadą. Ja miałam też jechać jutro, ale jest zimno i deszczowo a my odrobinę podziębieni, więc nie jedziemy. Malutko tu dziś ludzi i nawet ci, którzy są, ciągle gdzieś umykają.

2 polubienia

Dziś tu trójka dyżuruje … Jutro może być jeszcze mniej …

2 polubienia

Ja jutro będę zaglądała. Na cmentarz wybieram się raniutko, jak jeszcze ciemno będzie, żeby pozapalać znicze i od razu wrócę. I tak sobie będę kursowała między kuchnią a pokoikiem, w którym mam komputer. Jutro prawie jak niedziela, więc rosołek musi być a rosołek, by był smaczny, powinien się długo gotować :joy:

1 polubienie

Bezpieczniej niż w Boże Narodzenie, bo na miotle nie lata, aby nie straszyć halołinem… :mage: :broom:

1 polubienie

Miotła jest w punkcie motoryzacyjnym. Przecież musi mieć letnie rózgi wymienione na zimowe. :wink:

2 polubienia

Przypominam o przeglądzie. Pamiętasz tą koleżankę, co przeglądów nie robiła? Ledwo uszła z życiem. Tak walnęła w lampę, że na IOM-ie tydzień była …

2 polubienia

327 wypadków wekennd. Problem z datą, bo dotyczyl 6-8.11.
I oprocz znalezienia w ktorym roku, bo nie podali, to jeszcze czy tak podaną date mozna uznac za jedno slowo?

2 polubienia

Tam nie tylko przegląd ale i naprawę zrobią, bo coś mi klakson szwankuje i już i tak miałam spotkanie bliskiego stopnia z żurawiem :grin:

2 polubienia

Tyle to było w 2022 w jakimś województwie. :joy:

1 polubienie

image

image

image

Takich stronek jest bardzo wiele.

2 polubienia

Tu podali, ze w Polsce.
Tylko badz tu czlowieku mądry w ktorym roku?
I do tego identyczną liczbe wypadkow podali w przedluzony weekend w Boże Ciało
Ogólnie dane sa niepewne i szukać przyjdzie dalej.

1 polubienie

Można tą datę tak napisać np 8-11.11.2022, ale należy podać o co chodzi i gdzie.
Jak dasz radę zmieścić się w trzech słowach, to gra muzyka …

1 polubienie

327 sztuk rekonstruowanej broni

1 polubienie

327 kraks kraj 6-18.11.2020.
Tylko czy to byl 2020???
Niby pasuje, bo sobota wypadała 7.

1 polubienie

328 lektur wypożyczył czterolatek

1 polubienie

W tych trzech słowach musi być podana data, bo w każdym roku było inaczej i są tego dane (rok 2020 - 296 sztuk). Rokiem w którym zarejestrowano tą broń jest 2021 a ten już został wymieniony przy 162.
Szkoda, bo przykład dobry.

2 polubienia

Podaj jakieś źródło tej info, może coś się z tego zrobi …

1 polubienie