Nieskończoność plus 1. Czyli konkurs @benasek. Ponoć nagroda ma być?

Poradziła! :stuck_out_tongue_winking_eye: :smiley:

1 polubienie

My tak lubimy czasem sobie urozmaicać życie językiem … :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

Jeszcze jest opcja taka:
Próba 375 - 37,5/100 złota

Tylko że ja nie wiem,czego szukacie…374 czy 375…

1 polubienie

Na razie 374…
Jak wymyslisz jakim slowem zastąpić rocznice to mamy 374 lata od ścięcia Karola I.

1 polubienie

A powyżej gadają o 375

1 polubienie

Bo oni tak zawsze.
Swoja drogą to proba złota 375, zwana również 9 jest dla przeciętnego klienta jubilera zrozumiala i oczywista.

1 polubienie

Szukamy 374 a że chciałem być koleżeński, to nadmieniłem, że te 375 też tam nie bardzo prawidłowo jest sformułowane i zapytałem czego tam jest 375.
Ale najpierw 374

1 polubienie

rekordu nie sprawdziłam, sorry :frowning:

1 polubienie

Nic się nie stało. Raptownie przez kilka dni stanęliśmy w miejscu, okonek nadal liderem bieżącym. Mam nadzieję, że teraz ruszymy jak wściekłe koty … :man_running: :running_woman: :man_running: :running_woman: :man_running: :running_woman: :man_running: :running_woman:

2 polubienia

Uzylabym
374 feta ścięcia Karola I.
Tylko to tak ładnie świętować egzekucję? Aczkolwiek zwolenników Cromwella troche jest? Inna sprawa, że bez tego GB w obecnej postaci by nie bylo.
A i moze “potopu szwedzkiego” tez nie?

Uważam, że to nadinterpretacja. Nie mamy jakiejkolwiek pewności, że tyle razy świętowano te jego ścięcie.

Mozna domniemywac, ze zawsze ktos tam sie cieszył. W koncu w kulturze ludowej zakorzeniony, a 10 miejsce wsrod najwazniejszych postaci brytyjskich wg BBC ma?
Ale ja to tak sobie na boczku dorabiam :wink:

Smierc wszystkim cromwellom naszych i byłych czasów!!!

1 polubienie

375 malutkich kawałeczków złota :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

Najpierw 374 bo jeszcze nie zostalo podane.

A co do 375, to kazde zdjęcie lub info z paroma malutkimi kawałeczkami złota udowodni, ze są tez inne ich liczby i spowoduje, ze nie da się tej 375 tak zaakceptować.

2 polubienia

374 beczki skradzionych oliwek

2 polubienia

375 wykroczeń spokojnie czeka w kolejce na werdykt :slight_smile:

2 polubienia

Do 378 na razie pileczka na dachu komisji :stuck_out_tongue_winking_eye::joy_cat:

Tu jestem zmuszony zaliczyć, bo

nie znalazłem innej ilości skradzionych beczek oliwek, chociaż domniemywam, że takowe były. Ale jako, ze na wszystko powinno być żródlo a tych mi tu brakuje. Jednak jak ktos znajdzie, niech podaje!

Szukamy 375

1 polubienie