Nieskończoność plus 1. Czyli konkurs @benasek. Ponoć nagroda ma być?

380 raciborzan - XIII PFTA

https://sp1raciborz.szkolnastrona.pl/p,116,team-spirit

1 polubienie

381 zabytków obozu Soltysowickiego

1 polubienie

Przez chwilę nastąpiło przetasowanie w bieżącym liderowaniu. Dziś napiszę aktualny ranking, chociaż tu można sobie również sprawdzić.

Obecnie przewodzi collins02 i Bingola a szukamy 382

1 polubienie

Nie da się ukryć, że już z takim animuszem jak na początku nie można znaleźć kolejnej liczby. Ciekawi mnie jednak, jak mniej więcej kształtowałby się rekord takiego konkursu, gdyby (teoretycznie rzecz jasna) brali w nim udział wszyscy Polacy. Czy byliby w stanie dojść do 1000?

1 polubienie

Pewnie tak. Po roku czy dwóch…
A wiesz, że ktoś jeszcze podczytuje?
W ranking klikały 3 osoby :wink:

1 polubienie

Do tego to kraj musiałby stanąć w miejscu.Bo ja na przykład,pracuje…
A do tego zwyczajnie nie lubię siedzieć przy komputerze.Tak ze jestem tu często ale krótko i to z doskoku.
A szanse w zawodach,jakie by one nie były,powinny być równe.

1 polubienie

382 ośrodki onkologiczne NFZ

1 polubienie

No tak, ale dysponowanie czasem zawodników jest już poza zasięgiem mojego działania …

Nic na to nie mogę poradzić, chociaż mogłem zmniejszyć nieco rozmiar tego problemu, mówiąc, że na przykład za tydzień robię konkurs!

Teraz nie chcę zrobić tego błędu więc się wydzieram:

WE WRZEŚNIU 2024 BĘDĘ CHCIAŁ ZNÓW ZORGANIZOWAĆ GRĘ! :grin:

2 polubienia

Ale czemu tak późno???
Nie da sie nic szybszego, do rozegrania w jeden dzień?
Kiedyś zapowiadaliśmy sobie dokładne daty quizów i innych zabaw…

1 polubienie

Jak się ten konkurs skończy, to zapewniam Cię, że zrozumiesz, czemu dopiero za rok będzie następna zabawa. Wspomnisz moje słowa … :wink:

1 polubienie

383 powołanych sędziów KRS’2020

1 polubienie

383 powołanych sędziów KRS’2020

Czy tu chodzi o to?

1 polubienie

Nie no…Nie mam nic przeciwko.Ale abym miał się na czym skupić,potrzebuje daty, godziny i tematu.I niech to nie trwa dłużej niż pół dnia.
A już ideałem byłoby odciąć uczestników od wszelkich"pomocy naukowych"w rodzaju wiki…
Wiem…Jak śpiewał Piotr Janczerski:
“W nierealny wierzysz świat,
swiat którego nie ma…” :innocent:

3 polubienia

Widze, ze się rozkręca…

1 polubienie

Zrobię kiedyś taki konkursik, już nawet zacząłem układać pytanka, bowiem od dawna mam coś takiego w planach.

Ty jadnak masz duszę kata. Odciac uczestnikow od wiki i wyszukiwarki???

1 polubienie

tak, było tam takie sformułowanie. Zapomniałam wkleić link i zamknęła go, poszukam
.Ps. mam: https://natemat.pl/297445,lista-nielegalnych-sedziow-powolanych-na-wniosek-krs-nazwiska-az-383-osob

1 polubienie

No popatrz, tego n ie zauważyłem. Dopiero przy pisaniu 383 zastanawiałem się: Gdzie jest 382 i zacząłem szukać :grin:

Myślałem, że ktoś przeskoczył numerki a tu jednak nie … :grinning:

1 polubienie

Dla mnie na tym powinna polegać kazda gra czy zabawa.Zeby usunąć cwaniactwo które z wiedza nie ma nic wspólnego.
Ba!Każdemu powinno na tym zależeć…
I mniej więcej dlatego, dalem sobie spokój z quizami.

1 polubienie

Jeśli zrobię konkurs wiedzowy, to z pewnością będzie tak, że nikt nie zdąży zajrzeć do źródeł. To ma być oczywiste. Po prostu albo coś wiesz albo nie. A że coś tam gdzieś w głowie dzwoni i się zastanawiasz? To już trudno.
Na którymś ze zlotów wygłosiłem krótką mowę na temat quizów na Pytamy i rozdałem swój autorski. 10 pytanek cztery odpowiedzi, jedna dobra. Wiedza ze szkoły podstawowej. Najlepszy (Quiz był tak zrobiony że uczestnicy znali tylko swoje punkty i zwycięzcy) miał w tym teście 6/10 Są tu osoby, które ten quiz pamiętają i mogą potwierdzić.

Dlatego ja się tu też quizami nie chwalę.
Dziękuję, nie mam więcej pytań.

4 polubienia