Nieskończoność plus 1. Czyli konkurs @benasek. Ponoć nagroda ma być?

image

Na facebooka nie mogę wejść.

Moja informacja jest z Mysłowic, a ta z FB, to skąd?

1 polubienie

Stąd to wziąłem, - itvm. Jednak nie do nas należy sprawdzanie źródeł, tym bardziej, że raczej portal mysłowicki powinien lepiej wiedzieć. Tak czy siak, uważam, że należy zaliczyć.

1 polubienie

Cieszę się :joy:

B.K. - ten skrót nie występuje w tekście pod podanym linkiem a sami skrótów nie tworzymy, bo będą to w pewnym sensie skrótowce - neologizmy a tych jak pisaliśmy wcześniej nie używamy.
No chyba, że gdzieś takowy niezależny znajdziesz :wink:

2 polubienia

Maratonczycy to raczej szybko nie biegają :rofl:

1 polubienie

To poszukam co innego. Tamto skasuję, by nie zaśmiecało.

1 polubienie

Burgery jadam, ale nie te sieciowe.
To zupelnie smaczne danie pod warunkiem, ze nie ma w skladzie psa przemielonego razem z budą. A bulka nie orzypomina zuzytej gąbki.

1 polubienie

Ja niestety z powodów zdrowotnych mam odrobinę ograniczone możliwości odżywiania się :grin:

3 polubienia

No tak, tez znam ten klopot, wielu rzeczy to skubne z lakomstwa, ale podstawa wyzywienia byc nie mogą.

2 polubienia

Podpowiadam: “długodystansowcy” :kissing_heart:

3 polubienia

Już dawałam długodystansowców… Mam zaliczone i nie będę nic zmieniała. Staram się wpisywać takie wyrazy, których jeszcze nie było.

2 polubienia

@Bingola, memoriał to nie maraton. To są dwa różne pojęcia. Maraton, to ponad 40 kilometrów. Pięć kilometrów, to nie maraton i biegacze nie wloką się, tylko biegną w miarę szybko, a według mnie to nawet bardzo szybko (nie dorównam). Dopiero teraz mogę to wyjaśnić, bo wcześniej byłam naprawdę z doskoku, króciutko i nie mogłam się nawet wczytać w to, co piszesz. Skąd wziąłeś tutaj maraton? To bieg dla dorosłych i dla dzieci (które mają jeszcze krótsze, dziecinne trasy) i z maratonem nie ma nic wspólnego :joy: :cherry_blossom:

1 polubienie

458 śpiewających Gdynia OPEN
(bieżący rok)

1 polubienie

Nie da się naraz gotować rosołu i udzielać w Nieskończoność plus 1, bo głowa wysiada.

3 polubienia

Ttroszkę musiałam zaszaleć w kuchni :joy:

3 polubienia

Był gdyński biznesplan przy 426, więc ta Gdynia to tak raczej nie bardzo …

1 polubienie

Szkoda. A sprawdzałam, to mi skubana wyszukiwarka nie pokazała :grin:
No nic. Będę jeszcze kombinować, tylko nie wiem czy dzisiaj. :wink:

1 polubienie

Już wiem, dlaczego nie pokazała. Bo szukałam wyrazu Gdynia, a tam był gdyński, więc wyszukiwarka jest ok. tylko ja nie umiałam prawidłowo poszukać :joy:

1 polubienie

458 ciał - Bucza 08.08.2022

image

1 polubienie

459 głosujących - sejm 13.11.2023

image

image

1 polubienie