Nieskończoność plus 1. Czyli konkurs @benasek. Ponoć nagroda ma być?

NO nie, to jest struktura organizacyjna batalionu czołgów. Każdy batalion tyle ich ma,

1 polubienie

Jesli kazdy batalion ma 58 czolgow i tak jest zawsze w polskim wojsku, to zgadza sie, zwracam honor.

1 polubienie

1 polubienie

Collins, tu przy 59 byloby ok, ale w 3 wyrazach sie nie zmiescisz, by dokladnie bylo wiadomo o co chodzi.

Tak, 58 z batalionem jest jak najbardziej dobra odpowiedz, mea culpa. Tego nie wiedziałem

1 polubienie

No sa 3 wyrazy i liczba…Liczby mialy sie nie liczyć,zródło cytowane.

Czyli rzeczywiscie na Ziemi wymarlo 59 gatunków ryb? Ni mniej ni wiecej a dokladnie tyle?
Jesli tak to odpowiedz jest prawidlowa.

1 polubienie

63 pastele marki Unison

Tak wynika z cytowanego podręcznika.A że w każdej chwili ta liczba może wzrosnąć,to już inna sprawa…

1 polubienie

Obawiam sie że znacznie wiecej, bo samych gatunków jest obecnie kilkadziesiąt tysiecy, więc prawdopodobieństwo że od ordowiku (wtedy pojawiły sie ryby) wymarło tylko kilkadziesiąt jest raczej niewielkie.

1 polubienie

64 pola szachownicy :heart_eyes:

1 polubienie

No ale to nie ze mną ta polemika.Kazdy z nas korzysta ze ściąg a ja tego podrecznika nie pisałem…

1 polubienie

Tez tak uwazam,jednak jesli oficjalnie przyjmuje sie, ze tyle czyli 59 gatunkow ryb wyginęło i jest na to dowod w necie, to tu są 2 mozliwosci zaliczyc lub nie.
Proponuje zaliczyć, chyba ze reszta mocnych zawodnikow sie kategorycznie sprzeciwi.

1 polubienie

Zaliczamy “po znajomości” :slight_smile:
A moje 60-64?

1 polubienie

Nie mogę sie doszukac tych 60 piw w tym linku ani gdzie indziej.
Czy jakies info mozna?

Mozesz dac veto, wtedy rozwazymy jeszcze raz tą 59

Ale to nie jest kwestia koleżeństwa a przyjętego kryterium"poważania" tekstów żródłowych.A tu,doprawdy sporo w necie można podważyć…Lub przynajmniej nie traktować poważnie.
Tylko czy my,tu i teraz,mamy to robić? :thinking:

1 polubienie

Tez tak uwazam dlatego zaliczylem

1 polubienie

Punkt 9, Leuven,Belgia

1 polubienie

Nie no…Przypominasz mi Lee Marvina z westernu"Kasia Ballou" :joy: :joy: :joy:

1 polubienie