Poprawiłam 512 wiorst dwukołówką/welocypedem piętnastolatka. Pisałeś, że przy nazwisko ma być imię, może więc 15-ltek był jedyny?
dwukołówką? zaraz poprawię
Coś wykombinujesz. W synonimach jest tego trochę, jednoślad, welocyped, kolarzówka…
Welocyped daj
512 wskazówek Sherwood-Dane Charles
wskazówek nie było, nazwisko dość unikalne
.W 1924 r., wbrew statutowi ZMP, nie zorganizowano Zjazdu Miast. Odbył się on dopiero w dniach 26–27 kwietnia 1925 r. w Warszawie, z udziałem 454 delegatów z 275 miast (na 509 należących do Związku). Na uroczyste otwarcie przybyli m.in. marszałek Sejmu – Maciej Rataj, marszałek Senatu – Wojciech Trąmpczyński i minister spraw wewnętrznych – Cyryl Ratajski. Przyjechały delegacje z Czechosłowacji, Belgii oraz Międzynarodowego Związku Miast. W 1925 r. upływała trzyletnia kadencja wybranego w 1922 r. Zarządu ZMP, ale nie był to zjazd wyborczy. Samorządy miejskie znajdowały się w stanie krytycznym; czekano na nowe wybory samorządowe w całym kraju. Np. w Małopolsce nie przeprowadzano ich od 10–12 lat; w większych miastach (z wyjątkiem Lwowa) – w Krakowie, Przemyślu, Stanisławowie, Tarnopolu, Tarnowie – rządzili komisarze, których jeszcze wtedy nie zapraszano do władz ZMP.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.miasta.pl/uploads/document/content_file/684/100lat_ZMP-OSTATECZNA_DO_INTERNETU-7.11.pdf&ved=2ahUKEwjqw4a_w9yCAxUgbKQEHWAVBKwQFnoECBgQAQ&usg=AOvVaw2GbWN2eXQwlM8XuFh1EWsW
To cytat z linku, jako, ze to sążniste opracowanie na 20 MB.
509 grodów ZMP 1925
wlasciwie to do @benasek
Okonek, ale nie wiadomo o jaki związek chodzi, może daj “509 grodów ZMP 1925”
A to pomysl …poprawilam
506 joko było prędzej
fakt, rzeczywiście obie wysłałyśmy o tej samej godzinie, ale ja później. Trudno, szukamy następnych
Dzięki, postawiłam na dwukołówkę lub welocyped. Kolarzówek chyba wtedy nie było:)
Tu oczywiście powinno być 511
511 wiorst dwukołówką piętnastolatka
Tak zapiszę
Błąd. Poprawiłam 511
512 Nie znalazłem innej liczby, choc być moze są. Nie mam dowodów, więc zaliczone.
Szukamy 513
515 laryngologów - Zakopane 09-11.03.20017
Zakopane nie powtarza się, bo było w 491, które nie zostało zaliczone.
517 współzawodników biologicznych Elbląg
(rok bieżący)