Nieskończoność plus 1. Czyli konkurs @benasek. Ponoć nagroda ma być?

Dni zostały wymienione przy 30

30 dni czerwca (Joko)

smutno mi :frowning:

1 polubienie

Niech Ci nie będzie smutno. Też pomyślałem o tej powieści.
A jak mi było smutno jak przy 50 (50 gwiazdek flagi USA) wyprowadzono mnie z błędu, bo gwiazdozbiór był przy 1! (@Joko)

Każdego tu taki smutek spotkał. Gra, liczy się zabawa. czekaj do końca a się przekonasz. Znasz mnie już trochę :wink:

2 polubienia

Muszę się tu schować bo angielscy kibice mnie zabiją…Śmiechem… :exploding_head:

1 polubienie

No, przecież ja dal zabawy tutaj jestem, nie z wyrachowania :wink: I tak nie mam szans z Wami, pracuję nad karteczką i tylko czasami zerkam. Czekam na 85 bo chyba mam odpowiedź :slight_smile:
Do 80 miałam jeszcze:
Osiemdziesiąt Dni Czerwonych - Jackson Vina
, ale tam też są dni.

1 polubienie

Dni też są. Właśnie jest coraz trudniej, bym powiedział, że naprawdę wymyślić kolejną liczbę trzeba trochę pokombinować.

Wyobraź sobie, że ten konkurs (jak i wiele innych) miałem w planach zapodać jeszcze na starym Pytamy!

1 polubienie

Bo Ty bardzo pomysłowy jesteś :slight_smile: No i cierpliwy, a co się odwlecze, to nie uciecze.

1 polubienie

Niektóre z konkursów są już nieaktualne.

Pamiętam, jak kiedyś wymyśliłem anagramy par userów: on i ona. Nawet z jedną z Pytamek rozmawiałem na ten temat - zapodać czy nie, bo to przecież różnie.
W koncu nie zapodałem a teraz to część ludzi się rozpłynęła i konkurs szlag trafił.

Jak zajrzę w swoje szpargały, to napiszę z kim Ciebie “zeswatałem” :grin:

Collinsa chyba z Aszką skojarzyłem o ile pamiętam.
birbanta z Elsie …
No, ale Aszki już nie ma od dawna, szkoda …

2 polubienia

No to 80 dób dookola świata.

A do czego to się odnosi te 80 dób? Skąd mam wiedzieć z tego zdania?
Czemu np nie 60?

Przepraszam ze sie wtrącę ale nic mi nie wiadomo o owych swatach :blush:
Z tym że @Aszkę,do przytulania biorę w ciemno :joy: :joy: :joy:
80… :thinking:

1 polubienie

Ja nie dni to doby…

Bo by się Fileas Fogg w 60 minut na godzinę nie wyrobił.:joy_cat::joy_cat::joy_cat:

Ciekawam bardzo. Nick krótki, więc chyba łatwo “sparować” zwłaszcza, że był większy wybór uczestników.

Nic Ci nie wiadomo, bo to tylko przykład jednej z zabawy, którą wymyśliłem, ale nie zapodałem.
Wiesz o co chodzi, by było ciekawie i wesoło, muszą być odpowiedni ludzie. Ale nie tacy, co bez sensu powtarzają jak sklerotycy te swoje akordeony i cywilizacyjne brednie. Z tą zabawą tutaj lata się zastanawiałem. Zwróć uwagę, że nie dałem jej z początku w pytaniu. Czemu? No właśnie, bo tu ludzi za mało a jak są to część marudzi, że mało nas, że Pytamy umiera i inne bzdety, ale samemu coś zrobić, by tak nie było to już nie. Ale zostawmy to. Nie lubię marudzić. Teraz jest zabawa i tego się trzymajmy.

1 polubienie

Dobra, idę poszukać, może znajdę.

1 polubienie

80 jachtów Nautica 450

2 polubienia

80 -lecie powstania warszawskiego getta

No kuchnia, faktycznie. Zbudowano ich 80!

1 polubienie

80 zdążył podać Bingola. Lata już były przy 18 więc raczej proponowałbym ich nie używać. Wprawdzie lecie i lata to nie to 100% to samo, ale skoro jeszcze problemu nie ma, proponowałbym z lat lub lecia zrezygnować.

1 polubienie