Ja pier… pierwszy raz słyszę
Ide najpierw poczytac Znow sie czegos nowego dowiem.
Lepiej nie czytaj, bo znowu znajdziesz jakiś haczyk.
Ale czego tam jest tyle tzn 147 w sensie ilosci?
Juz collins podawal jakis punkt skoczni, ale nie przeszlo.
Tak konkretnie chodzi o metry. Ale często podaje się rozmiar HS bez jednostek, tj. HS90, HS120, itd. Skocznia w Willingen jest jedyną na świecie, która ma HS147.
To ja wtedy przy @collins02 popelnilem bląd, bo on pierwszy podał HS pewnej skoczni, nie pamietam juz jakiej. Myslalem, ze to taki symbol, oznaczenie lub jakas tam charakterystyka skoczni bez zwiazku z ilością czegoś. Jesli to zaliczę, Tobie, on zapyta, czemu jemu nie zaliczylem. Bedzie trzeba wrocic do tamtego pytania i zmienic a z mojej strony przeprosić za błąd.
Myślę ze zostanie to zrozumiane.
Właśnie sprawdziłem i Collins podał punkt k-120 skoczni w Wiśle. Akurat skoczni k-120 jest na pęczki.
Ok sprawa wyjasniona. Wierzę, ze to jedyna taka skocznia Zaliczone
Szukamy 148
Skocznia Willingen to największa skocznia duża na świecie i żadna inna z tej kategorii nie ma takiego HS. Dalej są już tylko obiekty mamucie.
148 kraszanek konkurs Bytom
Zawsze jest tam 148 kraszanek?
W tym roku dokladnie tyle.
Ale tej informacji w tych trzech wyrazach nie ma
148 kcal ma również 100g małż.
149 przystanków komunikacji Pruszcz
RAPORT O STANIE GMINY PRUSZCZ - Gmina Pruszcz https://pruszcz.pl/images/aktualnosci/2023/dokumenty/Raport_Gminy_za_2022_w_piguce_2.pdf
Tak nie mozna argumentowac, bo przeciez w ten sposob mozna zaprzeczyc kazde okreslenie.
Na przyklad przy liczbie 30 bylo:
30 dni czerwca
a Ty bys podal ze nie tylko, bo i kwietnia, czerwca, wrzesnia i listopada.
A przeciez chodzi o to, ze czerwiec ma 30 dni tyle i tylko tyle.
Nie jest latwo. W tym konkursie nie moze brac kazdy udzialu. Część nie zrozumie zasad Nie piszę tego o Tobie rzecz jasna.
Tak zgadza się
Szukamy 150
Których małży? Bo jest tego duzo różnych gatunków?
Wiem, to był żart, oczywista oczywistość.
Tych właściwych, rzecz jasna.
Tu mam poważny problem, liczyc z muszelka?