Kiedys rozmawialem z Arturem Barcisiem. Jednym ze wspolnych tematow do rozmowy bylo wlasnie volvo. On czekal na odbiór nowego modelu, mnie cieszyla wtedy jazda moim 10 latkiem…
A jednak byli tacy i to nie raz.Ale to dzisiaj bez znaczenia. A gdy sie upieralem przy swym nielubieniu,to sie dopiero działo…
TAKĄ matematykę to mam w palcu i to bez narzędzi.
Ciekawe kiedy sie dowiem że nawet w poezji jest matematyka…
246
krajowych SOR’ów
Tyle Wikipedia:
Jesli Twoje dane są aktualne, to zn jest to obecny stan, trzeba dopisac aktualne albo obecnie.
Ale na razie 245, bo tych bunkrow chyba tyle nie bylo
W obecnej sytuacji politycznej w Polsce dane z Wikipedii nie mają nawet prawa konkurować z danymi, które publikuje Ministerstwo Zdrowia (szczęścia i pomyślności)
247 pojazdów rajdu Maroka
Zgadza się. Wikipedia ma dane sprzed dwoch lat. Najpierw jednak niech sie Bingola wypowie w sprawie tej ilosci 245 bunkrów o ile go ktos nie ubiegnie.
248 gatunków ptaków Kruszewicza
Kwalifikuje się do zaliczenia mimo, że rajdów Maroka było wiele. Chociaż w przeszłości różnie z takimi przykładami bywało, to skoro SOR-y zostały uwzględnione a też przecież była ich różna ilość, (podano aktualny stan) tak i te pojazdy należy uznać za prawidłowe, bo dotyczą, bieżącej sytuacji.
Najpierw jednak 245
i z rozpędu:
250 łamigłówek Philipa Cartera
Nie zapominajmy o
Jubileusz 250-lecia KEN
Ptaki już były, gatunki też
Masakra
248 fruwających zwierzątek Kruszewicza :)))
z może, skoro zwierzęta futerkowe to futrzaki, to ptaki nazwać fruwaki
Znajdź Gra 245, bo wprawdzie Bingola tą liczbę podał, ale znaleziono inną.
Najpierw trzeba wyjaśnić 245
a myślisz, że nie szukałam? We wszystkich szufladach, ale… pusto.
Mam tylko 245 litrów wypełniacza Versando
ale litry, to pewnie też już były
https://www.amazon.pl/versando-245-litrów-żeton-pakowania/dp/B011R69YXY
Chyba litry można zamienić na dm3
ale m były już, a jest on podstawą do obliczenia m3, tym samym cm3, czy dm3; mimo to spróbuję, dzięki, zobaczymy:
245 dm3 wypełniacza Versando
https://www.amazon.pl/versando-245-litrów-żeton-pakowania/dp/B011R69YXY