PAD chce dymisji. JK odmawia. PS a może? I w ogóle coś mi tu nie gra. Jak myślicie?
Jak karzeł mówi nie to znaczy nie.
Duda to głupek. Wciąż nie zwraca uwagi na chorych onkologicznie.
Na razie to bitwa o pieniadze dla siebie a nie chorych.
Duda moze nie podpisac, ale to tylko przedluzy sprawe, bo nawet odeslanie ustawy do odpowiedniego trybunalu i rozpatrzenie to przy obecnym zniewoleniu sadow za dlugo potrwa. Choc PiS przy tej ilosci glosow z odrzuceniem weta moze miec problem
większością kwalifikowaną 3/5 głosów w obecności minimum połowy ustawowej liczby posłów
Przy tych zawirowaniach zelazny wyborca PiS moze na Dude nie zaglosowac, a na zwolennikow innych kandydatow to moze srednio liczyc. Troche jakby pozno sie ocknal.
K… (treść wygląda JASNO i idioto!!!)
Wiesz co Ela? Każdy wie, że największą wartością na świecie jest ŻYCIE i jego ratowanie, więc jak można w ogóle się zastanawiać nad jakimkolwiek wyborem z czymkolwiek innym? Tym bardziej wobec jakiejś tam Telewizji zwanej publiczną. A tu, spotkania, narady, debaty, spekulacje, co, ile i komu się bardziej opłaca i bezduszna polityka w tle…
Ludzie !!! Przecież tego nie można słuchać ! Gdzie się podział CZŁOWIEK w tym wszystkim??
Może zbyt pompatycznie napisałam, ale tak to czuję.
To gadanie o tej onkologi jest żałosne…
Akurat to jak w tej sprawie tłumaczy się PiS jest całkowicie odpowiednie… A wmieszanie spraw onkologi przez opozycję akurat przed wyborami i akurat dlatego bo nie spodobało się danie kasy dla TVP jest po prostu żałosne… To po prostu pretekst… Gdyby nie ta kasa dla TVP to nikt by nie mówił teraz o onkologi że jest im potrzebna kasa… A właśnie za PiS jest zwiększana kasa na zdrowie… To akcja polityczna i tyle… Rzygać mi się chce jak słyszę tych pokemonow atakujących w tej sprawie PiS…
A mi sie rzygac chce jak slucham kolejnych prosb na operacje. Umiejetnie zainwestowana taka kwota pozwolilaby na stworzenie porzadnego osrodka kliniczno-onkologicznego.
Co nie zmienia tego co napisałem… Taka kwota jaką kwota… To kasa na TVP… Równie dobrze można wziąć 2 mld z czegoś innego i dać na onkologie… Ciekawe ile nad tym myśleli zeby zrobić taką aferę przed wyborcza.
Oczywiście nie uważam że kasa tvp się należy…
Pisze tylko o zalosnosci tej opozycyjnej szopki…
Jednak w tej sytuacji jestem za tym żeby było tak jak powinno być.
A niby dlaczego ma byc na TVPiS? Bo Kurski dlugow narobil nie mogac sie zmiescic w pierwotnym budzecie? Ktory tez by utrzymal dwor w Bizancjum i dwa haremy sultanskie?
Mam takie samo zdanie jak Ty!