Do roboty mądrale przy sobocie, po robocie.
Mój wynik 10/12, całkiem nieżle.
Do roboty mądrale przy sobocie, po robocie.
Mój wynik 10/12, całkiem nieżle.
10/12 a zle wielka Rosja oraz imperium hiszpanskie.I to drugie chyba kursor splatal mi figla bo to wyjatkowo glupi błąd.Nigdy sie nie tłumaczę ale tu…
Bardzo fajny quiz i trzeba było byc ostrożnym w paru miejscach.Roznice w latach nie były zbyt wyrazne…Np. imperium Frankow…
madry Polak po szkodzie
11/12 w tym jeden nieudany strzal o jakies stulecie - Panstwo Frankow i drugi udany - Stany Zjednoczone.
od reszty strzepki mozgu mi sie zagotowaly, ale poszlo dobrze
Nawet najlepszy quiz jest niczem w porównaniu ze zwykłom pantropom …
Wracam do Twojej …
12/12 Quiz nie tyle trudny, co upierdliwy.
ja to tak na wyczucie, bo za bardzo pamieci do dat to nie mam…
nie wiem, skąd Wy to wiecie
Mogę mówić jedynie za siebie.Ok. polowa,ze szkoły.Mialem ZNAKOMITĄ profesorke ,co wspominam juz chyba 5-6-7 raz.Kilka innych spraw,z własnej inicjatywy.W jednej,pomogla mi tzw. wiedza ogólna bo ani czas,ani rejon mnie nigdy nie interesowal [Ruś kijowska].
Na ten quiz natknąłem się niedawno gdzieś w necie i wtedy go rozwiązałem. Korzystając ze znanych mi narzędzi 3 pytania weryfikowałem, bo mi coś nie pasowało, chodziło o Rosję, Niemcy i Rzym. Okazało się, że to autor miał rację, nie ja. Ta weryfikacja trwała 3 dni, bo musiałem dzwonić do Polski po prośbie…
A dziś trafiłem dzięki Michałowi na ten quiz po raz drugi.
???
No z tym Rzymem to mnie zaskoczyłeś…Na mapie jest zaznaczona Tracja jako rzymska prowincja.A tego dokonał Trajan…
Rosja byla prosta - kolego Alaska?
Z Niemcami mialam dylemat - Rzesza? Ale tu front juz inaczej przebiegal
Najwiekszy problem z Rzymem. Ale wyposrodkowany
Za to zmogł mnie Karol Wielki o stulecie…
Z google
Ze szkoły!
I z książek.
Obawiałem się, czy ta wskazówka z Dacją nie jest pułapką, albowiem nie od razu Trajan ją zdobył . Oczywiście, niepotrzebnie, ale ja już tak mam, że w takich sprawach wietrzę podstęp. Ponieważ już od dawna nie ruszałem poważnej historii zaczynam plątać się w datach.
W dwóch innych przypadkach nie pasowały mi szczegóły, ale było to niesłuszne niepasowanie z mojej strony.