Oglądałem jeden mecz z przerwami - ten z Argentyną. Oglądałem. bo byłem gdzieś gdzie po prostu wypadało.
Sam z siebie nie oglądam meczy tej zgrai przypadkiem nazwanej reprezentacją Polski i jest mi jako obywatelowi tego państwa przykro, że na tych szuszwoli “idzie” tyle kasy a na zawodników innych dyscyplin, zdobywających medale, tych pieniędzy jest znacznie mniej.
Sorry za politykę, ale tu warto przypomnieć:
No właśnie nie do końca.
Sporty zespołowe…W siatkówce można nam coś zarzucić???
W piłce ręcznej jeszcze pare lat temu,bylismy potęgą…
Koszykówka męska właśnie sie odrodziła…
Przepaść nie do zasypania w sporcie zespołowym,ma miejsce jedynie w hokeju na lodzie.Zapewne także w piłce wodnej ale tutaj brak jakichkolwiek doniesień a ja nie siedzę w Szczecinie…
Cala ta uwaga prezydencka nie dotyczy w najmniejszym stopniu lekkoatletyki.I raczej trudno byłoby ja przypiąć do tenisa…
Można jedynie do sportów zimowych.Ale pan prezydent właśnie tego zdaje się,nie dostrzegać…
To nie do końca tak. Owszem, postawione cele zostały zrealizowane, ale zadecydował głównie czynnik umiejętności piłkarskich, a nie taktycznych. Nie mamy słabych piłkarzy, ale taktycznie niestety kompromitujemy się, stad grafiki takie jak wyżej. Tak jak gra Polska już dziś się nie gra. Rozumieją to na wszystkich kontynentach, tylko nie w centrali PZPN.
Szczerze mowiac to juz sie pogubilam z tymi meczami.
Hiszpanie po przegranej dostali klasycznego dla nich ataku myslenia eschatologicznego i w kółko analizuja przegrana. Na razie ofiarą Sadu Ostatecznego padł trener, a w TV nic sensownego o ciagu dalszym mundialu uslyszec się nie da.
Ale ciekawa jestem meczu Argentyna Holandia ze wzgledu na to, ze sciezki zawodowe nie tylko graczy, ale i trenerow czesto sie przecinaly i tu liczyc na przypadek nie ma co.
Kontynuując wątek, nowym trenerem Hiszpanów został Luis de la Fuente, który do tej pory pełnił funkcję trenera młodzieżowej kadrze Hiszpanii. To chyba jasny sygnał do resetu i budowaniu nowej reprezentacji opartej na młodych, zdolnych zawodnikach.
Tyle to ja wiem, o odmladzaniu kadry mowi sie od dawna, nie tylko w kontekscie sportowym, ale tez i finansowym - mlodzi sa tańsi, a kryzys daje się wszystkim we znaki.
Moze to jedna z dobrych stron?
Bo system gwiazd powoli przestaje byc atrakcyjny
A swoja drogą to Krzysia Ronaldo i jego rodzinka daje niezłe przedstawienie
W Hiszpanii tak można bo tam nigdy piłkarzy nie brakowało.Ale przyznam ze każdorazowo,gdy słyszę o "młodych i zdolnych"to mnie aż ciary ze zgrozy po plecach przechodzą!
Uważam ze w sportach zespołowych,miejsce dla młodych jest jedynie przy starych koniach.I jest to zawsze proces dosyć długo trwający.Przynajmniej kilka lat.
A gdy asystent lub coach mlodziezowki,zastępuje selekcjonera to chyba wszędzie jest to jedynie chwila wytchnienia.
Nie wierze by Hiszpania powierzyła kadrę osobie bez nazwiska.