Ile butelek wina jest niezbędnych do zrobienia dobrego bigosu?
Najlepszy jest bigos na winie.Co się nawinie to w bigos.
W tym szaleństwie jest metoda.
Bigos jako skladnik dodatkowy ma wino, tylko kwestia ile tego ma trafic do garnka, a ile do zoladka kucharza i kibicow bezposrednio?
U nas nie ma w bigosie wina. Z winem bigos drożdżami smakuje
Im wiecej tym lepiej. Tylko zeby nie zlegnac bo sie bigos przypali…
- Bigosować! Bigosować! Wrzeszczeli panowie bracia, łapiąc za szable.
I racja: skladniki trzeba…rozdrobnic!
Dobry bigos jest na winie, czyli do kapuchy wszystko, co pod rękę się nawinie.
Dlatrgo pytam o proporcje brzuszek kucharza a garnek z bigosem? Ja daje niewielka ilosc czerwonego z moich okolic to drozdzami nie zalatuje, bo ma jakies 14,5 ° naturalnej fermentacji. I trzeba dodac na samym poczatku, bo potem dla kibicow zabraknie.
Jeszcze to wino przedestylować przed wprowadzeniem do żołądka…
Ostatnio wole jednak nizszy woltaz, a zanim sie ten destylat odpowiednio ukonstytuuje w beczulce? To ja juz wole ekologicznie i harmonijnie
Wina wlewam niewiele. Ono jest po to, żeby bigos nie wydawał się w smaku zbyt tłusty. Jak kiedyś wlałam wina za dużo, to bigos miał taki postny smak, mimo, że naprawdę był bardzo “bogaty”.