Czy myślicie, że Trump zostanie wybrany na następną kadencję? Do niedawna myślałem, że nie, ale teraz, gdy na czoło w partii demokratycznej po wtorkowych prawyborach wysunął się Joe Biden, to myślę, że Trump ma wygraną w kieszeni.
Nie interesowalem sie tym dotąd…
Moj idealny kandydat to John mc Cain,co stanowi juz historie.podobnie jak z R.Giulianim.
Na dzisiaj uwazam ze nalezy zrobic wszystko,nawet isc na kompromisy z wariatami aby uchronic swiat od Clintonowania.
A od Trumpowania nie trzeba świata chronić? ![]()
Wrecz przeciwnie.Nalezy pokazywac ze to on potrafil sie spotkac z Kimem i ze to on mial przynajmniej wizje powstrzymania bezkarnej migracji.
To ze na Bliskim Wschodzie porusza sie jak malpa z brzytwa,na dzisiaj trudno uznac za wine bo nie ma NIKOGO kto rozwiazalby tygiel,Rosja-Turcja-Kurdowie-Syria-ISIS…Zwalanie wszystkiego,jak to u kryptokomuchow bywa,na USA,jest reakcja tlumu ktora niczego nie rozwiazuje i nawet sie nie stara.
W analogicznym czasie debilka clintonowa,ignorowala tradycyjnie caly przebieg wydarzen by wmawiać swiatu ze USA niesie wszystkim swiatlo demokacji…
No cóz…Glupsze sa juz chyba tylko feministki ![]()
Caly czas brakowalo mi slowa z socrealizmu…Mam!!! to "KAGANEK"nowej przyszlosci i swiatlo dla ciemnego,ludu ![]()
Edit raz jeszcze.
Ludzie oceniają po przekonaniach a nie po dzialaniach.Tak rodzi sie najgorsza z mozliwych polaryzacja.
W ogóle ludzkość ma chyba jakiś kryzys intelektualny, bo wybiera się wszędzie oszołomów?
Wyscig siedemdziesieciolatkow do koryta. I tak niezle, w Chinach zaczynali po osiemdziesiatce.
Wygranej w kieszeni to moze jeszcze nie ma, ale w porownaniu z obydwoma kadydatami Demokratow jest blisko. Na ich tle jest charakterystyczny. A to zdaje sie w amerykanskim cyrku wyborczym bardziej sie liczy niz poglady.
Hitlera też byś chwalił, gdyby spotkał się z Kimem, który zagładza, torturuje i morduje swoich obywateli?
Ostatnie wybory w US były między dżumą i cholerą, gdyby Bernie był przeciwko Trumpowi, to wygrałby w cuglach. Ale mu nie pozwolą miliarderzy, bo lepiej mieć 100 miliardów, niż 99. I tak tego wydać się nie da.
Nie zgodzę się. Bernie ma charyzmę mimo podeszłego wieku. ![]()
A co ja mogę zza Atlantyku?
Bernie ma tu prase tylko nieco lepsza od Trumpa. Nie wiem czemu? Legenda Obamy za Bidenem stoi?
Wrecz przeciwnie.To znaczy ze ludzkosć “nie śpi”.Moze popelnia błedy ale za to wysyła sygnał niezgody na ten czy inny,aspekt.A to jest dla mnie,bezcenne! Wrecz przywraca wiare w ludzi.
Niestety,na niektorych fundamentalistach nie robi to wrazenia.U nas najlepszy przyklad to PO.Dalej myslą ze kampanie zalatwi ladna buzia i pewnie jakis wykrzyknik lub inny gadżet w butonierce ![]()
I to jest pytanie o granice głupoty.
No chyba ze przyjmiemy ze uklad tzw. bandy czworga wciąż trwa i liczy sie tylko poselska kasa…Czego nie wykluczam.
Wygra. Ma dość silną osobowość i niczym Jarek potrafi grać na emocjach. Twarda ręka. America first.