No to może inny temat niż (ś)wirus?

Czy myślicie, że Trump zostanie wybrany na następną kadencję? Do niedawna myślałem, że nie, ale teraz, gdy na czoło w partii demokratycznej po wtorkowych prawyborach wysunął się Joe Biden, to myślę, że Trump ma wygraną w kieszeni.

2 polubienia

Nie interesowalem sie tym dotąd…
Moj idealny kandydat to John mc Cain,co stanowi juz historie.podobnie jak z R.Giulianim.
Na dzisiaj uwazam ze nalezy zrobic wszystko,nawet isc na kompromisy z wariatami aby uchronic swiat od Clintonowania.

1 polubienie

A od Trumpowania nie trzeba świata chronić? :wink:

Wrecz przeciwnie.Nalezy pokazywac ze to on potrafil sie spotkac z Kimem i ze to on mial przynajmniej wizje powstrzymania bezkarnej migracji.
To ze na Bliskim Wschodzie porusza sie jak malpa z brzytwa,na dzisiaj trudno uznac za wine bo nie ma NIKOGO kto rozwiazalby tygiel,Rosja-Turcja-Kurdowie-Syria-ISIS…Zwalanie wszystkiego,jak to u kryptokomuchow bywa,na USA,jest reakcja tlumu ktora niczego nie rozwiazuje i nawet sie nie stara.
W analogicznym czasie debilka clintonowa,ignorowala tradycyjnie caly przebieg wydarzen by wmawiać swiatu ze USA niesie wszystkim swiatlo demokacji…
No cóz…Glupsze sa juz chyba tylko feministki :rage:
Caly czas brakowalo mi slowa z socrealizmu…Mam!!! to "KAGANEK"nowej przyszlosci i swiatlo dla ciemnego,ludu :rage:
Edit raz jeszcze.
Ludzie oceniają po przekonaniach a nie po dzialaniach.Tak rodzi sie najgorsza z mozliwych polaryzacja.

W ogóle ludzkość ma chyba jakiś kryzys intelektualny, bo wybiera się wszędzie oszołomów?

3 polubienia

Wyscig siedemdziesieciolatkow do koryta. I tak niezle, w Chinach zaczynali po osiemdziesiatce.
Wygranej w kieszeni to moze jeszcze nie ma, ale w porownaniu z obydwoma kadydatami Demokratow jest blisko. Na ich tle jest charakterystyczny. A to zdaje sie w amerykanskim cyrku wyborczym bardziej sie liczy niz poglady.

2 polubienia

Hitlera też byś chwalił, gdyby spotkał się z Kimem, który zagładza, torturuje i morduje swoich obywateli?
Ostatnie wybory w US były między dżumą i cholerą, gdyby Bernie był przeciwko Trumpowi, to wygrałby w cuglach. Ale mu nie pozwolą miliarderzy, bo lepiej mieć 100 miliardów, niż 99. I tak tego wydać się nie da.

1 polubienie

Nie zgodzę się. Bernie ma charyzmę mimo podeszłego wieku. :wink:

A co ja mogę zza Atlantyku?
Bernie ma tu prase tylko nieco lepsza od Trumpa. Nie wiem czemu? Legenda Obamy za Bidenem stoi?

1 polubienie

Wrecz przeciwnie.To znaczy ze ludzkosć “nie śpi”.Moze popelnia błedy ale za to wysyła sygnał niezgody na ten czy inny,aspekt.A to jest dla mnie,bezcenne! Wrecz przywraca wiare w ludzi.
Niestety,na niektorych fundamentalistach nie robi to wrazenia.U nas najlepszy przyklad to PO.Dalej myslą ze kampanie zalatwi ladna buzia i pewnie jakis wykrzyknik lub inny gadżet w butonierce :face_with_raised_eyebrow:
I to jest pytanie o granice głupoty.
No chyba ze przyjmiemy ze uklad tzw. bandy czworga wciąż trwa i liczy sie tylko poselska kasa…Czego nie wykluczam.

1 polubienie

Wygra. Ma dość silną osobowość i niczym Jarek potrafi grać na emocjach. Twarda ręka. America first.

1 polubienie