No to na narty

uj że kraj w pandemii.

Moznaby sie zastanowic czy nie byla to “choroba dyplomatyczna” ?

2 polubienia

Zapewne tak. To ostatnio modne. Ostatnim modnie “zakażonym” jest Gollob. Roślina podobno nie mogąca się z domu ruszyć nagle złapała wirusa?

1 polubienie

Duda, to cały jest negatywem.

1 polubienie

Ktos mogl przywlec…
O to akurat nietrudno.

weź przestań. Nie zauważyłaś że jak ktoś ogłasza że ma covid to po 2-3 dniach zdrowieje? U mnie test trwał 5 dni dziś mam wynik negatywny. A najlepsze w/g epacjent test był wczoraj…

1 polubienie

Dla niedowiarków.

Jak Rabiej. Urlop w celach regeneracyjnych. By skutki powikłań zwalczyć :beers:

3 polubienia

Piwka dla mnie, rozumiem… :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

Musimy się nawadniać dla zdrowotności. Lekarze zalecają.

2 polubienia

Ja i bez konowałów się nawadniam, instynktownie.

2 polubienia

Słusznie. Najlepiej znasz swój organizm

1 polubienie

Zgodnie z zaleceniem po 14 dniach powinien być zrobiony kolejny test, by całkowicie wirusa wykluczyć. Średnio ten wirus nabiera mocy po około 12 dniach by się objawił dodatnio. Kwarantanna powinna być dłuższa by go powtórnie wyeliminować, a teraz się kwarantannę skraca co jest komedią z pogrzebu

1 polubienie

zacofany jesteś. Nie obraźliwie więc nie bądź zły dziś kwarantanna ma 7 dni

1 polubienie

Musisz się postarać bardziej by mnie obrazić, nie gniewam się. Niedoczytałaś ? Napisałem że kwarantanna powinna być dłuższa / to zdanie specjalistów wirusologów / nie moje / minister zdrowia skraca kwarantannę jak piszesz do 7 dni / dzięki za info :clap:, 7 dni a 12 to duża różnica !, by ludzie poszli do pracy, zamiast być leczeni, rządowi brakuje finansów, wirus generuje koszty, podobnie testy - tylko pośrednio wykrywają, bo są do innych badań przeznaczone. Sam twórca testów wyrażenie zaznaczył że nie bierze odpowiedzialności za używanie tego testu w przypadku Covida - wskazania mogą być różne przypadkowe - lub + niezależnie czy wirus jest lub nie, bo to nie zostało sprawdzone dla tego wirusa / brak kasy na dalsze niezależne badania. Szumowski złapał za brzytew zachwalając ten test

A w Niemczech ponoć nie robią drugiego testu lekarze, “bo wiedzą, że na pewno wyjdzie pozytywny” … Tyle, że Oni mają chyba inne testy niż my … Ale na pewno radzą sobie z pandemią dużo lepiej niż my …

2 polubienia