No to się Trump nagadał?

Samochwała w kącie stała
I wciąż tak opowiadała:

Duzo gadania, zero treści niestety.
Ale przecież jak twierdzi przez miesiąc zdziałał wiecej niz inni przez lata?
No i bedzie tak pięknie…
Demokracja w pełnym rozkwicie, ja bede mowic, reszta demokratycznie słuchać…
Mityng powyborczy nie konkrety, i odgrzewane kotlety w stylu “amerykanskiego imperializmu z pocztkow XX wieku”.

1 polubienie

Dopiero wróciłem z porannego spaceru i nic nowego do mnie nie dotarło…
Ale jeśli faktycznie,w kolejnym przemówieniu pojawiło się"dużo gadania,zero treści"to Trump w zastraszającym tempie goni liderów od europejskiego bełkotu.
Szczególnie w"braku treści".Na dogonienie w konkurencji “dużo gadania”,nie ma Trump najmniejszych szans!

1 polubienie

Trump chce podobno pokojowego Nobla. W Gazie prawie mu się udało. Ukraina wciąż się opiera.
On ma jeden priorytet - Chiny.

2 polubienia

Na Marsa sie wybiera… A samo wystapienie przypominało jak zwykle show skrzyzowany z wiecem mesjanistyczno- populistycznym. Gdyby nie to, ze jest to grozne byloby nawet zabawne.
Pląsy czestochowskie z Rydzykiem mi sie skojarzyly. Tylko w roli Boga mityczna Ameryka, ktora “wraca”.

Definicja tego zjawiska?
Lider jako prorok lub zbawca, który ma misję “uratowania narodu”.
Emocjonalne uniesienie – podgrzewanie atmosfery, hasła o wielkiej zmianie.
Demonizowanie przeciwników – kreowanie podziału na “my kontra oni”.
Obietnice radykalnej odnowy– powrót do „prawdziwych wartości”, wielkości narodu.
Interakcja z tłumem – styl bardziej przypominający kazanie niż klasyczny miting polityczny.

Z tym, ze tu tlumu nie bylo a halasliwa grupa kongresmenow i senatorow.
Obejrzalam bezposrednia transmisje, jakos ostatnio rytm snu i czuwania mi sie przestawił. To jakis zbiorowy obłęd?

2 polubienia

Zb.Preisner mu odpowiedzial i odwolal koncert w Chicago.

Myslisz, ze to Trumpa obeszlo? Szkoda tylko ludzi, ktorzy sie cieszyli na koncert.
Dopoki Preisner nie napisze hynnu slawiącego zbawce Ameryki to mu zwisa…

1 polubienie

A Dudulek jak ladnie o nim mowi…o jak ladnie…juz by milczal lepiej.

On się nigdy nie nauczy, ze milczenie jest złotem…
No chyba, ze jestes Trump, to na pleceniu andronow mozna też zarobić .

1 polubienie

My kontra oni…
Druga strona gra dokładnie,tak samo.My kontra kreml…Tylko to"my",jest na razie,nic nie warte.
Czy putinowskie zbrodnie,usprawiedliwiają tę niespotykaną chyba w historii,fale tzw.“hejtu” i bełkotu pseudofilozoficznego?Zapewne,tak.
Nie wiem jednak,co sprawia iż obie strony,przynajmniej w mediach,są siebie warte.
Gdyby nie waga problemu,olałbym to strumieniem falistym bo ponad połowa codziennych doniesień i komentarzy,DOSŁOWNIE i bezczelnie obraża ludzką inteligencję.W tym także moją.

Mam wrazenie, ze to polska specjalnosc? Ani Trump naszym prezydentem, ani my go wybieralismy. Ale w sporej czesci spoleczenstwa juz jekies wiernopoddancze nastawienie, ze musi byc czarne i biale? Zbawcą ludzkosci to on nie jest, a czy Aneryki? Czas pokaże.
To nie szachy.
Ja dzis w nocy występ Trump show obejrzałam, wolalabym jakies lyzwy figurowe, ale akurat nie bylo. A spac mi sie nie chciało.
W tej chwili to jak kiedys nieodzalowanej pamięci Michalina Wisłocka mawiala? Obserwowac i przeczekać.
Tylko, że niestety niektore posunięcia w kwestii ruskich? To juz nie gra a podłość.

2 polubienia

Moja kochana małżonka,zauważyła kiedyś że wie znacznie więcej ode mnie,na temat brytyjskiej pary królewskiej i wszelkich możliwych odnóży…I to była prawda!
W naszych mediach było znacznie więcej o nich niż o czymkolwiek rodzimego chowu.
Ja mam w swoim zwyczaju,zaczynać dzień od sportowych doniesień…
Jako klasyczny głupiec-naiwniak,zawsze myślałem że w Polsce dowiem się wszystkiego na temat polskich klubów,sportowców czy interesujących osiągnieć Polaków.
No to mam…Robercik i Barcelona.Lub kopacze po ryjach,w klatkach dla psów.O innych,muszę czytać na fejsie [ktoś tam ostatnio,odwala kawał fantastycznej roboty!!!] lub przekopywać sie przez brednie o biustach łyżwiarek i byłych narzeczonych piłkarek…Nie wspominając o wręcz paranoicznej już,agresji pod hasłem “wyłącz adblocka” :angry:
Tak! Zdecydowanie,jedyne co rzuca się w oczy NATYCHMIAST, to niechęć naszych mediów do polskości,idący w parze z idiotycznym zachwytem wszystkim co zachodnie lub hamerykanskie :face_with_raised_eyebrow:
Cytat z Wisłockiej…No bo co można innego? :thinking:

1 polubienie