Łatwo nie będzie. KLIK!
Mój wynik: 12/15
Źle: stolica Kazachstanu (ciągle tam zmieniają nazwy, trudno nadążyć), Monty Python i Świątynia pierzastego Węża
A jednak powyżej średniej.
9/15. Bareja, pepsyna, Kazachstan (ja wiem że Astana a nie wiedziałem jak to jest po ichniemu), szlak turystyczny (mnie uczono, co prawda kiedyś, że kolory oznaczają stopień trudności), Fredro, no i ten Pierzasty Wąż.
Tu troche gorzej.11/15 a zle pepsyna,kabaretka,światynia Weza i kolor szlaku turystycznego
9|15 Nie podeszły mi pytanka. Jedno zgadłem, a nie wiedziałem gdzie jest pepsyna, przerąbałem rzymskie cyfry, zmieniłem stolicę Kazachstanu, uszczupliłem personalnie Monty Pythona, pomyliłem kolory szlaku i przesadziłem dąb. Skorupiaka na logikę brałem i się udało.
A ta świątynia, to Quetzalcoatla jest. To dla ułatwiena.
2/3 odpowiedzi dobrych =CZAPKI Z GŁÓW…
12/15 ustrzelona stolica Kazachstanu.
Źle: oskoła Fredro i Wąż.
To czego nie jest autorem Fredro, napisał Morsztyn.
A niech to licho…Nie skojarzyłem…Kiedys gadalem z gosciem o takiej ksywie…
Zdarza się. Nie tylko Tobie. Ja też tak miewam.
Ja mam o jeden mniej. Ale i tak sie dziwie bo klikalam bez namyslu
Ja też bym miał 8, ale udało się z jednym strzałem .
pepsyne to telefon do przyjacjela
oskola i stolica Kazachstanu? jedno znalam pod inna nazwa co do Kazachstanu? powinnam sie domyslic, ale nie wyszlo
co do splotu “kabarerka” to ma tyle wspolnego z tkanina co ja z cesarzem chinskim ale zabil czy nie w zabojstwo byl zamieszany rozumiem niedokladnosc
Fredro? tu nie zmiescil sie w sposobie myslenia - myslalam, ze za jego czasow zabijano sie innymi narzedziami
i na mysleniu sie skonczylo 12 na 15
No i nie wiem @birbant czy ja wypadłem tak dobrze czy Tobie gorzej poszło niż zwykle.
Nie przypominam sobie, byś źle przy mnie wypadał.
A z temy quizamy jest tak, że raz przypasują, innem razem kicha…
13/15, dobre strzaly!!!
Fakt, łatwo nie było - 9/15.