Niewątpliwie ruch wyćwiczony
Przypomniał mi się dowcip z czasów mojej młodości.
Babcia z dziadkiem chlipią zupę i nagle dziadek pacnął babcię łyżką w czoło.
– Stefuś, za co?
– Bo znów se przypomniałem, żem cię niecnotliwą wziął…
To przez tę zupę
Mi nie wesoło. W Wawie zginął policjant po postrzeleniu przez policjanta stażystę. W dodatku nie ma na kogo głosować, bo Rafał-modelka jest tylko mniejszym złem.
Nie frustruj się. I żeby Cię rozweselić:
Żona trzeszczy mężowi, że znów jedną skarpetkę rzucił w inne miejsce niż drugą. A on na to; - skarbie, skarpetki nie przysięgały sobie dozgonnej miłości…, tak jak my…
Blondynka do koleżanki; - wytłumacz mi, Mariolka, jak to jest. Mój brat ma trzy siostry, to dlaczego ja mam tylko dwie?
Suchary aż trzeszczą…
Innych nie umiem…
Nie przesadzaj, on z porzadnej inteligenckiej rodziny. Trzaskowski znaczy się.
A co do policjantów? Brak treningu. Bo wypadki zdarzyc się mogą.
I teraz pytanie, czy młody narwany? Czy starszy przypadkowo wszedl mu w linie strzału? Ale tego siedzac w komisariacie przekladajac papiery i uzywajac broni jako przycisku do nich, sie nie nauczysz.
ten starszy był po cywilnemu podobno nawet bez opaski na ramieniu To oni się jakoś nie komunikują wcześniej, że jeden do drugiego strzelił?
Litania do spiritusa.
Nie wiem?. Wiem i widze jak tu wspolpracuje policja mundurowa i niemundurowa. Jakis system komunikacji mają. Ale wiem jak wyglada szkolenie w przypadku uzywania broni?
Bo tu zezwolenie na mysliwska to formalnosc, czesto nawet nie musisz miec, zelezy od gminy. Ale jak sobie chcesz postrzelac na strzelnicy z czegos innego niż dubeltowka czy trylinka? Nie mowiac juz o zezwoleniu na broń krótką? Egzamin psychologiczny, trening i obowiazkowa coroczna praktyka. A to cywile.
Jak szkoli się policje? Z tego co widzialam, bo korzystają z tego samego ośrodka? Godzin i wystrzelonych nabojow nie liczą. A broni palnej uzywaja w ostateczności.
I na tyle skutecznie, że legenda miejska bywa lepsza od kulki w łeb.
Nie eiem co moglo się stać? Mlody spanikował? Moze rykoszet? Broń się zacięła?
Ty lepiej się zastanów po co pan albo pani dokonuje coming outu, że nie jest panem albo panią.
Żona siedzi bardzo smutna na kanapie, wpada mąż do domu i radośnie wrzeszczy; kochanie, trafiłem 6 w lotto, jesteśmy bogaci!
A ona nie reaguje, nadal siedzi smutno zapatrzona w dal.
On to zobaczył i pyta; - co się stało, dlaczego jesteś taka smutna?
– Mamusia złamała nogę i długo nie będzie do nas przychodzić.
On, aż podskoczył i; - kumulacjaaa…!!!
A ja wczoraj wymysliem suchar:
Jak sie nazywa czerwone miejsce po ukąszeniu?
Red Bull
To to jest naprawdę podłe…tak mamusi życzyć ;( A ja doszłam do wniosku, że nie będę się denerwować tym fejsbukiem i innymi newsami, bo lepiej mi zrobi sprać plamę z bluzki
Po pol roku nieobecnosci na FB zaczelam sie zastanawiac, czy tam jeszcze sa jakies tresci poza reklamami?
No owszem, troche ludzi o cos tam jeszcze walczy, ale w wiekszosci to mam wrazenie, że smok zjada wlasny ogon?
A plama na bluzce?
Ty mi powiedz jak zjesc jajko na miekko bez uzycia serwetki pod broda, niczym u fryzjera?