No i jest winowajca Quizu! Wynik podobny do mojego!
Pomatlałem nieco w gadce Twej Mścigłodny @bibarncie i jako żem niegodzien Matołek wylazło mnie.
7/15
Ja winowajca???
Cos tu sie chyba odprawia za moimi plecami…
A baty spore…Akurat w tym temacie to dla mnie nic nowego
Zdrefić, to inaczej pękać, stchórzyć, zrezygnować… Też staropolszczyzna
6 punktów, to już coś. Następnem razem dam łatwiejsze.
Np. “pozbaść”
[quote=“ZiraaeL, post:22, topic:13354”]
Pomatlałem nieco w gadce Twej Mścigłodny @bibarncie i jako żem niegodzien Matołek wylazło mnie.
[/quote]To
Przekroczyłeś połowę. Nieźle… To nie jest łatwy quiz.
Pozbaść - zlekceważyć, pozbawić powagi, jaja sobie z kogoś zrobić, a także pofolgować, wejść komuś na głowę, zdominować…
CHaha, pudło! Kolega jest nieukiem i tyle!
Pozbaść, to wejść komuś na głowę, zdominować kogoś.
haha! Też.
No wlasnie caly urok leży w tym ze taki quiz coś daje! Nie tylko bawi ale uczy.Wg.tej maksymy kiedyś nam podsuwano niejedną"wiedzę".
Jesli myslisz o ciągu dalszym to ja glosuje za utrzymaniem poziomu.
Naszła mnie taka idea aby wykorzystac ten wolny czas pandemiczno niewolniczy i zrealizowac moje dawne marzenie.Quiz o komediach…
Moze dam rade do jutra…
Już jestem w dołkach startowych…
7/15 Chyba naszego kolegę demon jakiś opętał.
Byłem w miarę pewien 2 - 3 odpowiedzi …
Dobrze, że mi koty podpowiadały, bo bym pewnie miał zero.
Może nawet mniej …
Zima jest, to mnie miecielnica opętała…
Ale koty masz bezcenne.
Zemsta nie zemsta zmierzyć się trzeba. Wynik skromny 8/15.
Im coś z dalszej przeszłości wytargałeś, tym trudniej sie sensu domyślić. Na szczęście trafiły sie też słowa prawie współczesne: lamus, ostrów, giezło, najduch.
Domyślam się że jeszcze nam tu jakiś ciąg dalszy zaprezentujesz.
Jedenaście. Myśłałam, że będzie gorzej…
Birbant nawet się nie waż dawać innego niż ten. Zamiast staropolskich powstawiasz jakieś regionalne czy wydumane i quiz będzie do kitu i będę musiała zrezygnować z Twoich quizów, bo przestaną być ciekawe.
A dyć tam dobrodziko łaskawa moja…, jaw sobie, iż poziom zgaduli utrzymywał będę.
No i o to chodzi. Bo co z tego, że dasz łatwiejsze i np. rozwiążemy, jak wcale przy tym niczego nowego nie poznamy?
A to naprawdę przynajmniej dla mnie bardzo fajne i ciekawe jest. I nie szkodzi, że niezbyt wiele wiedziałam. Za to troszkę nowego zapamiętałam i “starego” przypomniałam sobie
SUPER!!! (znów treść wygląda niejasno)…