Quiz jest ekstremalny do kwadratu, nazwać go “zemstą Birbanta” to jakby nic nie powiedzieć
Ja znałem 4 (strycharz, ostrów, gędźba i lamus a podwodę wydedukowałem).
Czyli 5/15, masakra!
Quiz jest ekstremalny do kwadratu, nazwać go “zemstą Birbanta” to jakby nic nie powiedzieć
Ja znałem 4 (strycharz, ostrów, gędźba i lamus a podwodę wydedukowałem).
Czyli 5/15, masakra!
Nie narzekajcie tak, @Bingola
.
Wynik nie jest ważny, chodzi o to by zobaczyć, jak zmienia się znaczenie słów przez wieki, a ile słów “umarło”…
A następnem razem da się łatwiejszy.
Mam 9/15. Napisano mi, że nieźle, ale … mogło być lepiej. O 2 punkty lepiej. Zagapiłam się/nie zastanowiłam, a przecież wiedziałam.
Pełen podziw. Zobaczymy, jak pójdzie następnym?
Bardzo ciekawy ten quiz. Mimo, że poszło mi tak sobie jestem zadowolona, że do niego zajrzałam.
Msciwoj nie @birbant nam sie zrobil.
Zle cpic, miecielnica fuksem trafiona.
14/15
Wcale Tobie źle nie poszło.
Super.
Reszta to gdzies dzwonila. Polonista w liceum oprocz francuskiej literatury XX w. mial schize w kierunku staropolszczyzny.
Tylko nie schizę, tylko nie schizę.
To szlachetne zainteresowanie jest…
Mam w tej chwili w zanadrzu czyli w pamięci, dużą ilość podobnych. Właśnie je spisuję, bo ten quiz otworzył mi pamięć…
Coś się @collins02 opieprza. Że zdrefił, nie uwierzę. Pewnie znowu uzupełnia zapasy…
A ja myślę, że może nawilża organizm, bo mu może za bardzo się wysuszył
Coś o otworzeniu greckiego wina napomykał.
No i piwo mu się skończyło. Jeśli kupił, to chyba musi przedtem uzupełnić braki tego szlachetnego napoju w organizmie, a dopiero potem sprawdzić, co nowego na Pytamy.
Otóż, to właśnie, Dobrodziko.
Co to znaczy"zdrefić"?
Juz jestem…Mialem kupe roboty z jednym papierem online bo sie strona zawieszała…Teraz zrobie ten quiz a potem poki słonce świeci,po piwo!!!A hyżo
No tak…Tego sie obawiałem…We wszystkim w temacie"historia",moge powalczyć ale nie w tym Merde!
Merde nie merde, do boju…
6/15…Lamus czy dojutrek albo ostrów…Takie rzeczy to wiedzialem ale pozostale to raczej nie za bardzo.To"ćpać"to juz kompletna zmyła…