Bardzo jestem ciekawa ,czego chcielibyście się nauczyć w tym “nowym roku” ?
Puringu Jest szansa, że coś zmajstruję :)))
Niczego. Biorę tak zwany urlop zdrowotny od nauki.
Obywatelskości
A Ty jeszcze chodzisz do szkoły?Hmmm…To jest pytanie raczej,"sylwestrowe"
ŻYCIE jest ciągłą szkołą podobno .
Co prawda nie mamy tu ocen ani dziennika …
Tak dla jasności -to co już umiemy , potrafi się często zdezaktualizować .
O! Sprawdziłam co to?
Czyli “RENTA”?
“Obywatelskość” ? - czego konkretnie chciałbyś się nauczyć?
Nigdy nic nie wiadomo. Niejaki Maduro uznajacy się za prezydenta Wenezueli oglosil, że nowy rok zacznie się w pazdzierniku. Zwiazane jest to z tym, że jednym z obyczajów w tym pieknym, acz komunistycznym kraju jest rozdawanie paczek z żywnością, tak, zeby spoleczenstwo choc raz do roku moglo się najeść.
Tym razem rozruchy zaczęły się wczesniej … Widać coraz gorzej z gospodarka u nich. A wydawalo się, ze juz sie nie da?
Nie, wreszcie szansa na odpoczynek. I nabranie sił plus ochoty do dzialania.
Ostatnie lata byly skomplikowane
W czynie spolecznym przestac popierac polskie browary, żeby w przyszlosci odciążyć służbę zdrowia
Spokojnie, rok szkolny dopiero się zaczyna, ale już znalazłam osobę, która poprowadzi warsztaty
Cierpliwości. O resztę postara się melisa
Sorry,jestem w biegu i być może tym razem to moja wina że nie widzę związku
Dotyczylo to Twojego komentarza lokujacego tego typu pytania o nowy rok (szkolny ) raczej na Sylwestra niż w innych miesiącach.
Przynajmniej w kulturach poslugujacych się kalendarzami julianskim lub gregorianskim. A odziedziczonym po Rzymie.
Ha,ha…Tym bardziej.Bo w jakim kalendarzu porusza sie autorka pytania?
Wiesz?
Bo ja nie.
Zresztą,odkąd córka skończyła szkoły,ciężar właściwie przestał istnieć.Teraz już “tylko” wybór drogi życiowej ale przynajmniej szkolnych absurdów,irytacji i całego tego bałaganu,co roku innego,nie doświadczamy od ponad 2 lat.
Natomiast dla zabawy w uniwerek trzeciego wieku,mam przed sobą mnóstwo zadań.Tyle że akurat dzisiaj już nie mam sił o tym pisać…
Sama lektura,niczym w szkole właśnie,zajmie mi najwiecej czasu.
W Skawinie Blanka na występie trzęsła tyłkiem a pierwszaki patrzyły na te wybryki sfinansowane przez Radiozet…czy to już taka gwiazda, że nie można jej było odpytać wcześniej czyn zamierza trząść? Czy ona ma chociaż maturę nie wiadomo.
Nie wiem o czym piszesz. Co za Bianka? Co ma wspólnego z pierwszakami?
Kolezanka czasem czyta takie pomponiki czy pudelki - a celebryci zrobili sobie nowe wyscigi - tym razem popisy kto głupszy, odstrojony i bardziej na bogato dostarczy progeniture do szkoly na rozpoczęcie roku.