Zgadza sie i sporo jest na to przykladow.Najlepszy to chyba bardzo przecietna Grecja jako mistrz Europy,poprowadzona przez Holendra.
Mimo iz pod wzgledem wiekowo zdrowotnym,nie odbieralbym im jeszcze wszystkich szans-przy zachowaniu ciaglosci zmian,mamy Modera,Jozwiaka wziaz niespelnionego Kownackiego,Karbownika,mimo iz personalnie nie widze tego zle to kierowac bedzie selekcjoner a nie trener.Kadra nie jest od nauki podstaw.Kadra ma byc wybrana i poukladana z tego co mamy najlepszego.Sousa,o ile mi wiadomo,nie ma sie specjalnie czym chwalic…Nie wiem co takiego w pocie czola analizowal Boniek ze wyszlo mu ze to najlepszy kandydat…Bo to mi zakrawa na jakas wiedze tajemna…
Racje ma moim zdaniem Tuzimek w swym felietonie na wp.Nagle jak po jakims trzesieniu ziemi,sciagamy obcokajowcow bez sukcesow co wiaze sie pewnie ze znaczaco wyzszymi kosztami.Brzeczka pozbawiono stolka akurat w momencie w ktorym nic sie nie dzialo.Czasu jest akurat tyle ze na zanczace zmiany co liczyc raczej nie ma…Wiec?
I wisienka na torcie.Mamy najlepszych bramkarzy w Europie a moze i na swiecie.To po co nam teraz ludzie zadni i wzieci znikad?Czego oni maja nauczyc polskich bramkarzy czego jeszcze oni nie wiedza i za ile?
Bardzo BARDZO bym sie w swych rachubach-watpliwosciach chcial mylic…
Czarno to widzę.
Poltora roku na zasadzie obiad w Hiszpanii czy Portugalii?
I wspolny gallego + polnocny portugalski
Historycznie jak jestes na miejscu?
Zaczarowany swiat kolonializmu plus kraj otwarty na ocean
Ja jeszcze nie wiem co mam myśleć ale im dluzej mnie to zajmuje,tym bardziej przypomina mi to sytuacje obozu Beenhakkera.Wtedy tez o tym De Zeuwie nikt nic nie slyszal i od samego pczątku trwalo swoiste przeciaganie liny z naszą"myslą szkoleniową".Sousa jest ok. lub nie jest ale z pewnoscia nie ma pojecia,co to za ustrojstwo"polski dzialacz"
Bo najtrudniej mi w tym wszystkim bedzie chyba uwierzyć w tzw.“owocną współpracę”.
Ale ok. Stało sie i z pewnoscią zamiast marudzenia trzeba choć spróbowac grać na miare potencjału!
Yuppiii i a tym polega wic